Новини

Іспанія надасть Україні майже 15 млн євро: на що підуть кошти

Іспанський уряд виділить додаткові 14,5 млн євро Україні для продовження розвитку програми зі світової продовольчої безпеки, яку минулого вересня анонсував прем’єр-міністр країни Педро Санчес.

Про це заявив посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу на брифінгу в Одесі, пише “Укрінформ”.

“Минулого вересня голова уряду Іспанії на Генеральній Асамблеї ООН проголосив, що Іспанія надасть більш ніж 236 мільйона євро на виконання цієї програми. І зараз Іспанія ще додасть 14,5 мільйона євро”, – зазначив посол.

За його словами, російська повномасштабна агресія проти України суттєво вплинула на решту світу, поставивши під загрозу продовольчу безпеку.

Читайте також: ЄС виплатив Україні ще 1,5 млрд євро з макрофінансового пакета на 18 млрд

“Ця програма показує, як Україна протягує руку дружби своїм друзям, які потребують допомоги. Мені дуже приємно, що Іспанія змогла долучитися до цієї програми”, – запевнив Лопес-Аранда Хагу, додаючи, що Іспанія продовжить надавати Україні військову та гуманітарну допомогу.

18 березня Україна досягла домовленостей із Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди на 120 днів. Однак згодом у міністерстві закордонних справ Росії заявили, що погоджуються продовжити дію Чорноморської зернової ініціативи лише на 60.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.