Новини

На Буковині родина відмовилася від паспортів: хочуть бути вільними людьми

Родина Дмитра Поп’юка із села Самакова, що на Путильщині, відмовилася від громадянства та документів. Свої дії пояснюють тим, що хочуть жити у статусі вільної людини.

Про це пише газета “Карпати”.

Чоловік Дмитро та його дружина Богдана звернулися у міграційну службу із заявою про припинення їхнього громадянства, бо “не згідні бути громадянином, фізичною особою з ідентифікаційним кодом, з уневільненими обов’язками”.

“Наша сім’я не може не звертати увагу на діяльність держави, яка давно не рухається з народом, знущаються з нього неправовими постановами. Ми відкрито заявляємо, що, будучи людиною з моменту народження, кожен має право бути людиною у статусі людини у Верховенстві Права людини”, – пояснює Дмитро.

Родина зазначає, що зрікаються від громадянства української держави і відмовляються від прийняття жодного громадянства.

У родини також є 16-річна донька та 13-річний син. Наразі єдиним документом для усіх є так зване “підтвердження людини” – пластикова картка, де зазначено статус, час і місце народження, прізвище та ім’я, місце фіксації майновими правами, місцезнаходження та відомості про родичів.

Про незвичний спосіб життя сім’я Поп’юків вже неодноразово розповідали.

Раніше повідомлялося, що багатодітна родина Поп’юків із Буковини вирішила усамітнитись від людей. Дмитро та Богдана разом із дітьми переїхали жити в гори, куди навіть машиною дістатися складно.

Згодом відмовився віддавати своїх п’ятьох дітей до школи через “негативний вплив на їх розвиток”. Сім’я веде спосіб життя, наближений до природного, та вбачає у соціумі негативний вплив на розвиток і виховання своїх дітей.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.