Новини

Занедбані борди – небезпечні: куди у таких випадках скаржитися чернівчанам

Нещодавно в місті під час сильного вітру на дорогу впала занедбана рекламна конструкція на вулиці Вокзальній.

Хто має стежити за станом цих конструкцій та у яких випадках їх демонтують, ” ” пояснили у департаменті урбаністики та архітектури міської ради.

– Дозволи на встановлення надає виконком з урахуванням закону “Про автомобільні дороги” у разі розміщення борда вздовж магістральних вулиць загальноміського значення, – пояснює директор департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук.

Власник рекламної конструкції має самостійно стежити за її станом. Після пошкодження чи псування її необхідно замінювати. Якщо конструкції тривалий час занедбані, власників спочатку попереджають. Якщо ті не реагують, їм скасовують дозвіл, а конструкцію демонтують.

– Через незадовільний вигляд борда власнику надсилають лист-попередження. Якщо власник не зважає на зауваження, може ухвалюватися рішення про демонтаж, – додає Тимофійчук.

Кілька днів тому одна із рекламних конструкцій впала на тротуар, пошкодила кабель та паркан. У департаменті інфраструктури та благоустрою кажуть, що це могло навіть спричинити ДТП.

– Ми склали акт, додали фото. Примітно, що саме ця компанія оскаржила в суді рішення виконкому, яким скасували дозвіл на встановлення іншої її конструкції. Дозвіл скасовувався саме через зауваження до неналежного стану борда, – зауважує.

Щодо занедбаного стану конструкцій, то можна звертатися в управління порядку та контролю за благоустроєм. Демонтаж здійснюється на підставі рішення виконкому міськради.

Наразі Кабінетом Міністрів України зареєстровано законопроєкт, згідно з яким можуть заборонити встановлення реклами вздовж доріг.
– У разі ухвалення закону будуть, відповідно, скасовані всі дозволи, – додає А.Тимофійчук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.