Новини

У Чернівцях зростає кількість хворих на коронавірус

У Чернівцях останнім часом збільшилася кількість людей, хворих на коронавірус.

Про це йдеться у публікації ” ” від 9 березня, пише molbuk.ua

Лікарі зазначають: майже щодня виявляють нові випадки захворювання, проте охочих щепитися небагато.

– Торік у жовтні-грудні кількість хворих на коронавірус у Чернівцях знизилася до мінімальних показників. З п’яти пацієнтів, які зверталися до мене, лише в одного виявляли ковід. А після Нового року кількість захворілих знову почала зростати. Covid-19 змінив свою форму, немає такої, як раніше, яскравої клініки. Він здебільшого перебігає так, як вірусна інфекція: нежить, невисока температура, біль у горлі, покашлювання, можуть зберігатися нюх і смак, – розповіла дільнична лікарка-терапевтка міської поліклініки № 1 Марія Маньковська. – Цими симптомами нехтувати не варто. Бо ковід, навіть у легкій формі, може давати важкі ускладнення”.

За словами лікарки, останнім часом вакцинуватися приходить украй мало чернівчан. А переселенці, що живуть у нашому місті, взагалі не звертаються.

“Є багато пацієнтів, які не щепилися жодного разу. Коли телефонуєш їм, обурюються: “Чого ви причепилися до мене? В Україні війна, який коронавірус?” Війна війною, але коронавірус нікуди не зник. Щодня виявляють нові випадки захворювання, тому раджу людям вакцинуватися, – каже Марія Василівна. – Маємо достатньо вакцини Pfizer і CoronaVac. Можуть приходити і чернівчани, і переселенці.

У Чернівцях також зафіксували випадки захворювання на грип. Цей тип вірусу важко перебігає і може дати різні ускладнення.

“У більшості хворих виявлено вірус грипу типу А. Для нього характерні біль у горлі, кашель, висока температура, головний біль, нежить, задуха, ймовірна пневмонія. Грип типу В має такі самі симптоми, але не так швидко передається і не має таких важких ускладнень, – пояснила Марія Маньковська. – У нас є зараз два види вакцин від грипу. Перед щепленням лікар повинен ретельно оглянути пацієнта, бажано зробити тест на ковід”.

Де можна вакцинуватися

Пункти щеплення працюють в усіх поліклініках та центрах первинної медико-санітарної допомоги міста.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.