Новини

Повітряні сили повідомили про нову тактику ракетних ударів РФ

Російські окупаційні війська під час масованої атаки у четвер, 9 березня, застосували великий спектр ракет, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони України.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Противник сьогодні використав великий спектр озброєння — майже всі ракети, якими вони часто завдають ударів окремо, а сьогодні вирішили здійснити масований ракетний удар. Це робиться для того, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони”, – сказав Ігнат.

За його словами, РФ атакувала Україну з трьох морів, використавши різні типи авіаційної техніки, а також кораблі чорноморського флоту.

Представник командування зазначив, що Росія в ході удару використала шість ракет Кинджал, додавши, що у країни-терориста не так багато такого озброєння. За останньою інформацією, у РФ було близько 50 Кинджалів.

” До ракет, які не збиваються у нас, входять також вісім протирадіолокаційних Х-31 та Х-59, які не досягли своїх цілей. Метою окупантів було вразити засоби протиповітряної оборони. Також Х-22 — ракети найбільш руйнівної сили, бойова частина 950 кг. На жаль, на сьогодні ці ракети ми теж не можемо перехоплювати”, — заявив Ігнат.

У ніч на 9 березня Росія розпочала новий масований ракетний обстріл України. У низці міст та областей, включаючи Київ, пролунали вибухи. Є влучання в об’єкти інфраструктури. У деяких областях – відключення світла.

У Золочівському районі Львівської області ракета потрапила до житлової зони, п’ятеро людей загинули.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що всього окупанти здійснили 81 пуск ракет різного базування. Сили ППО знищили 34 крилатих, а також чотири з восьми запущених безпілотників Shahed-136/131.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.