Новини

Чому РФ зменшила масовані ракетні удари і як змінила тактику атак дронами: пояснення Повітряних сил

Російська армія почала активніше атакувати дронами Україну з північного напрямку, імовірно, через коротшу відстань, яку пролітає безпілотник через територію України.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він нагадав, як спочатку окупанти атакували дронами з півдня України, зокрема окупованого Криму і Херсонської області. Пізніше, після деокупації правого берега Херсона, ворог передислокувався на східне узбережжя Азовського моря.

“Якщо цілі, які вони собі намітили на Київщині, то тут банально просто — коротша відстань, менше противник буде пролітати через територію України, де є вогневі засоби і зенітно-ракетні системи, і мобільні вогневі групи, і винищувачі, які працюють по цих Shahed. Тому дорогою до Києва їх знищували повітряне командування Південь і Схід. Α зараз лише з півночі – доволі невелика відстань. Тому, імовірно, що такий спосіб обрали з цього напрямку”, — пояснив Ігнат.

Відсутність масованих ракетних атак Ігнат пояснює дефіцитом високоточної зброї, виробництво якої через санкції може працювати на якихось обмежених ресурсах, проте наголошує, що точкових ударів РФ завдає постійно.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.