Новини

Знайшли повідомлення на передньому склі машини: що треба знати про штраф за паркування у Чернівцях

Щодня у Чернівцях штрафують приблизно 50 водіїв за порушення правил паркування.

Що робити, якщо знайшли на передньому склі машини штраф і чи можна його оскаржити, розповів начальник інспекції з паркування Чернівецької міської ради Сергій Стус.

Скільки складає штраф за неправильне паркування?

За порушення паркування штраф складає 340 гривень. (це за порушення жовтої розмітки, знаків “Зупинка заборонена”, “Стоянка заборонена”. 680 гривень — за порушення зупинки на перехресті чи повороті.

Якщо не побачили повідомлення про штраф і не знаєте про нього?

Є випадки, коли водії запевняють, що вони не бачили повідомлення про штраф: його забрав хтось чи здуло вітром. Але це не виправдання щодо несплати штрафу, адже він занесений до системи на конкретний номер автівки. Якщо впродовж десяти днів штраф не оплачується, скеровується постанова на адресу, зафіксовану в державному реєстрі транспортних засобів та в техпаспорті.
На сайті Чернівецької міської ради у рубриці “Інспекція з паркування” (нижній лівий кут) кожен водій за номером машини може перевірити, чи зафіксовано порушення з паркування.

Що буде, якщо не сплатити штраф за неправильне паркування?

Якщо сплатити штраф до десяти днів – сума буде на 50% менша. Майже 95% водіїв сплачують штраф у десятиденний термін.
Якщо у місячний термін не оплачується постанова, штраф стягується у примусовому порядку Державною виконавчою службою уже в подвійному розмірі. Можуть бути заблоковані банківська картка, рахунки.

Якщо водій не погоджується з накладеним штрафом?

У повідомленні про порушення, які інспектори кладуть на переднє скло автівки, вказують, за яке порушення оштрафували. Через QR-код можна подивитися фотофіксацію порушення і сплатити порушення.
Якщо водій не погоджується з повідомленням про штраф, він може звернутися в управління порядку та благоустрою із заявою. Цю заяву розглядають і ухвалюють рішення.

Як знати, що штраф, який сплатили, надійшов до інспекції паркування?

В інспекції з паркування просять квитанції про сплати надсилати на WhatsApp, щоб прослідкувати правильність надання даних про оплату. Іноді з цим помиляються, і платіж ідентифікувати неможливо. Тому просимо, щоб люди, які оплатили штраф, зв’язалися з інспекцію з паркування, щоб пересвідчилися, чи платіж пройшов. Контактний номер телефону: (095) 001-78-66.

Раніше ” ” розповідав, як працює інспекція з паркування у Чернівцях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.