Новини

Поліція затримала засновників тг-каналів небезпечного руху «Редан»

Кіберполіція затримала в Дніпрі та Черкасах 16-річного та 13-річного засновників Telegram-каналів “Редан”.

Про це повідомляють пресслужби поліції Дніпропетровщини та Черкаської області.

“Я є засновником групи, в якій близько 2 500 учасників. Я створив її з метою заробітку на постах із реклами, оскільки зараз тема “Редана” популярна в соцмережах.

Поняття “Редан” в Україні немає. Воно прийшло з Росії з метою дестабілізації. Прошу всіх перестати створювати зустрічі і шукати “реданівців”, яких у нас немає. Краще допоможіть нашим солдатам. Я видаляю свою групу і прошу інших не створювати подібні”, – закликав затриманий.

Поліція повідомляє, що бронювання реклами коштувало 10 доларів США. Telegram-канал заблоковано. З хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях поліцейські не допустили провокації масових бійок серед молоді і підлітків у Чернівцях, які вчора, 27 лютого, зібралися біля торгового комплексу “Майдан”. Правоохоронці провели заздалегідь попереджувальні заходи.

Також зазначалося, що правоохоронці заблокували 18 каналів та груп, створених для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні через новий молодіжний рух. Вони повʼязані з ЧВК “Редан” – рухом, який зародився в Росії, та останніми днями шириться в Україні.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.