Новини

На Буковині укріпили зруйновані повінню береги річок – фото

На території Конятинської громади на Буковині укріпили береги річки Білий Черемош після тогорічної літньої повені.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

Зокрема, береги річки між селами Стебні, Довгопілля, Конятин, Яблуниця зміцнили габіонами. Роботи виконали за кошти, які уряд виділив області на ліквідацію наслідків паводку.

“Роботи підрядник виконав професійно і швидко. Ці гідротехнічні споруди служитимуть людям багато років. Для відновлення інфраструктури Буковина отримала майже півмільярда гривень, – зазначив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Тепер, коли береги посилили габіонами, можна виготовити проєктно-кошторисну документацію на бетонні укріплення, а опісля взятися за ремонт та асфальтування дороги над річкою, каже заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

“Зараз транспортне сполучення у Конятинській громаді недостатнє, дорога розбита вщент, на неї десятки років ніхто не звертав уваги. Маємо запланувати капітальний ремонт цього шляху, щоб ним можна було їздити без ризику у будь-яку погоду та пору року”, – сказав Богдан Ковалюк.

Як відомо, Путильщина чи не найбільше постраждала від червневого паводку торік. Ремонтувати дороги місцевого та обласного значення там почали ще влітку 2020-го року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.