Новини

«Її любили всі»: у Чернівцях померла мама засновника фестивалю Meridian Czernowitz

У Чернівцях померла Тетяна Іванівна Померанцева – мама президента літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослава Померанцева.

Чимало тих, хто знав та любив Тетяну Померанцеву, згадують її у дописах у соцмережах та діляться світлинами, пише molbuk.ua

Відомий український письменник Сергій Жадан називає Тетяну Померанцеву “світлим янголом Меридіан Черновіц” і згадує кумедний випадок, пов’язаний із нею.

“Печальна новина – померла мама Слави Померанцева Тетяна Іванівна. Гадаю, не помилюсь, якщо скажу, що її любили всі, хто бував у Слави вдома. Та й вона всіх любила. Світлий янгол Меридіан Черновіц. Пам’ятаю, приїхали ми вперше в Чернівці з “Собаками”, Слава телефонує їй: Мамо, Собакам у гримерку потрібні рушники. А які собаки? – Питає вона. – Великі, маленькі? Світла пам’ять. Помоліться за неї”.

Письменниця Катерина Калитко теж розповідає про Тетяну Іванівну як про рідну матір.

“Це дуже жорстокий, дуже поганий час, який забирає рідкісно хороших людей. Мама Таня цього літа дбала про мене, як про власну дитину, в найтяжчий час мого життя даруючи відчуття дому. Скільки житиму – пам’ятатиму і це, і всі сердечні моменти, якими вона наповнювала Meridian Czernowitz. Svyatoslav Pomerantsev, я дуже вірю, що наші мами тепер в іншому, світлому місці, де їм нічого не болить і нічого не засмучує”, – написала мисткиня.

Засновниця S.T. ART Foundation Тетяна Швед Безкоровайна поділилася світлиною, на якій є Тетяна Померанцева, а також відомий письменник Ігор Померанцев.

“Виявилося, що маю тільки одну світлину з мамою Слави, усі друзі якого, як і я, ніжно любили Тетяну Іванівну. А вже такої люблячої мами, якою вона була, годі й шукати. Тяжко на душі. Пробачте, що не проведу. Ростуть в моєму садочку Ваші рослини, усі прийнялися. І настанову Вашу пам’ятатиму все життя. Але це вже хай буде наш секрет. Спочивайте з миром, дорога Тетяно Іванівно”, – написала Тетяна Швед Безкоровайна.

З теплотою пише про Тетяну Померанцеву і письменниця з Чернівців Христя Венгринюк.

“Svyatoslav Pomerantsev , Olga Pomerantsev , тримайтеся. Слів не підберу. Дуже-дуже Вашу маму Тетяну любили всі! Нехай спочиває з Богом!” – написала Христя Венгринюк.

Нагадаємо, Святослав Померанцев є засновником та президентом літературної корпорації Meridian Czernowitz. Корпорація, зокрема, щороку проводить у Чернівцях широко відомий однойменний літературний фестиваль, на який з’їжджаються літератори з усього світу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.