Новини

Як буковинці підтримують Україну на мітингах за кордоном – фото

У річницю повномасштабного вторгнення в містах Європи проходили мітинги проти російської агресії в Україні. Буковинці намагаються підтримувати рідну країну і за кордоном.

Як проходили акції протесту проти РФ та підтримки України – далі в матеріалі molbuk.ua.

“Був знищений танк окупантів”

У столиці Німеччини, Берліні, 24 лютого відбувся великий український марш, мета якого – знову привернути увагу до війни. Буковинка Дарина розповідає, що на мітингу зібралося сотні українців та жителів Німеччини.

“Люди виходи з плакатами та прапорами у підтримку України, звучала наша музика. Були навіть військові атрибути – знищений танк окупантів. Його привезли з України. Люди просили більше підтримки та зброї”, – каже дівчина.

“Один поляк крикнув: “Путін ху*ло!”

В одному з найбільших міст Польщі Лодзі також пройшов величезний мітинг на підтримку України, де участь брало понад тисячу людей.

“Крім українців, тут дуже багато поляків. Вони також йшли з нами цю ходу в підтримку України. Якісь організаційні моменти також на їхніх плечах – кульки, прапори. Дуже велика підтримка, один поляк навіть крикнув: “Путін ху*ло!”, – розповідає чернівчанка Олександра, яка також приєдналася до маршу.

Дівчина також розповідає, що під час ходи вони співали гімн України та такі відомі пісні, як: “Ой, у лузі червона калина”, “Червона рута”.

“Ми разів з 200 крикнули “Слава Україні!”. До того ж хотіла віддячити полякам за підтримку, тому я зі своїми подругами кричала їм: “Дзенькує!”, – каже Олександра.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.