Новини

У Чернівцях студенти організували вечір-реквієм до Дня пам‘яті героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 21 лютого, у Центрі культури “Вернісаж” студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича організували вечір-реквієм до Дня пам‘яті героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Молодь університету та коледжу у театральній інсценізації розповіли про життя на Майдані та виконали пісні Революції Гідності.

Під час зустрічі з присутніх гостей були Богдан Аксенин, син Героя Небесної Сотні Василя Аксенина, історикиня Ганна Скорейко та священник Любомир Мигидин, який практично з перших днів був учасником Майдану в Києві.

“Сьогодні я почув дуже теплі слова про мого тата. Ви його особисто, на жаль, не знали, але приємно, що згадуєте його такими гарними словами. Завдяки цьому заходу мені дійсно трішки відлягло від душі. Тому що, розумію, що наша молодь не забуває рідну історію…” – розповідає Богдан Аксенин.

Під час заходу священник Любомир Мигидин згадував ті часи, коли він перебував на Майдані.

“Важливо, що наш народ до сьогодні стає на захист добра і правди. Навіть ціною власного життя… Завжди важливо розуміти, на якій ви стороні. Основою Майдану була молодь, небайдужі люди, які розуміли, де добро та правда. І сьогоднішній вечір довів, що Україна має ким пишатися”, – каже священник з Чернівців Любомир Мигидин.

Наприкінці заходу організатори анонсували збір коштів на рацію для 24 бригади, в якій служить чернівчанин Роман Батюк, син відомого у Чернівцях спортивного журналіста та коментатора Сергія Батюка.

Збір триватиме з 21 по 28 лютого. Протягом цього тижня кожен зможе задонатити будь-яку суму на підтримку нашої армії.

4149 4998 0690 6671
Дмитро Павлюк

Слава Небесній Сотні та всім тим, хто віддав життя за свободу і незалежність України!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.