Новини

25 тисяч гривень: у Чернівецькій ОДА назвали лікарні, де платять високі зарплати

У Центрі екстреної медичної допомоги середня зарплата становить 25 тисяч гривень.

Про це на брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак.

“У 2020 році суттєво зріс фонд оплати праці лікарів. Відбулося зростання на 43%. Тому числі воно відбулося за рахунок співпраці лікарень з НСЗУ”, – зазначила Наталя Гусак.

За словами Наталі Гусак, Чернівецька область лідирує в Україні за даними дашборду НСЗУ за показником фонду оплати праці на одну особу у медичних закладах, які складає 10,8 тисячі гривень. В інших областях цей показник є меншим.

“Ці показники означають, що наші головні лікарі звертають увагу на те, щоби за отриманні кошти з НСЗУ збільшувати заробітню плату колективу, а не лише вкладати в обладнання чи зберігати кошти на рахунках. Якщо брати середню заробітню плату, то ми маємо ТОП-10 лікарень з найвищим показником середньої заробітньої плати за минулий рік. Це Центр ектреної медичної допомоги, де середня зарплата становить 25 тисяч гривень у медичних працівників. Також хороші зарплати у Кельменецькій багатопрофільній лікарні, Чернівецькій обласній дитячій лікарні, Глибоцькій центральній лікарні, Чернівецькому обласному наркологічному диспансері, Сокирянській лікарня, міській лікарні №1, Чернівецькій обласній лікарні, Кіцманській багатопрофільній лікарні та міській лікарні №3”, – розповіла Наталя Гусак.

У Чернівецькій ОДА вважають, що там, де нема підвищення зарплати для працівників, не вміють розпоряджатися коштами.

“Заробітня плата не визначається ні НСЗУ, ні департаментом охорони здоров’я, вона визначається виключно колективним договором закладу і управлінською ланкою самого закладу. Тому дуже прошу звернути увагу засновників, чому іноді так відрізняються зарплати від лікарні до лікарні. У нас є заклади, де не пішло підвищення зарплати і це, можливо, через те що не вміють розпоряджатися коштами, – зазначила Наталя Гусак.

Раніше у Чернівецькій ОДА назвали медзаклади, які отримали найбільше фінансування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.