Новини

У культурних та спортивних закладах: у Чернівцях встановлять автоматичні дефібрилятори

У Чернівцях у громадських місцях встановлять автоматичні зовнішні дефібрилятори.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Чернівці отримали від польського “Фонду Міжнародної Солідарності” 11 дефібриляторів.

Наразі робоча група визначається з місцями, де обладнання потрібно встановити.

“Учасники робочої групи прийняли рішення, що обладнання буде встановлене в освітніх, культурних, спортивних та соціальних закладах. Точні адреси будуть оприлюднені згодом. Важливо, щоби перехожі мали доступ до дефібриляторів і змогли, у разі необхідності, надати домедичну допомогу”, – каже заступниця начальника управління охорони здоров’я Галина Бовкун.

Дефібрилятори у громадських місцях будуть знаходитися у спеціальних боксах, які для Чернівців придбає Асоціація “Medicus del Mundo”. Також благодійники профінансують навчання з надання домедичної допомоги.

“Уже є попередня домовленість, що тренінги проведуть фахівці “Червоного Хреста”. У першу чергу навчання пройдуть працівники тих установ, у яких будуть розміщені дефібрилятори”, – додала Галина Бовкун.

Встановлення автоматичних зовнішніх дефібриляторів у громадських місцях – відома світова практика. Використання їх є цілковито безпечним. Автоматичний електричний дефібрилятор самостійно аналізує наявність загрозливого для життя ритму серця. Дає розряд лише тоді, коли це справді необхідно. На звичайний серцевий ритм прилад не подасть розряду. Такі прилади встановлені у громадських місцях в усій Європі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.