Новини

«Гідно дають відсіч ворогу»: військовий із Чернівців розповів про своїх побратимів на фронті

На фронті зараз служать чимало комунальників із Буковини. Більшість із них досі не мали жодного досвіду у військовій сфері. Хтось має трьох дітей, що дозволяло уникнути мобілізації. А хтось спеціально повернувся з-за кордону, щоби воювати. У всіх них одна мета – перемога України і повернення додому.

Про це на своїй фб-сторінці розповів військовий 92-го батальйону 107 окремої бригади ТрО Олександр Ставчанський, пише molbuk.ua

Олександр Ставчанський працює на комунальному підприємстві Чернівців, але зараз служить у ТрО і перебуває на Харківщині. Він розповів про своїх побратимів, з якими служить. Чимало з них до того, як піти служити, працювали комунальниками.

Зокрема, у дописі йдеться про тих військовослужбовців, які є на фото, опублікованому Олександром Ставчанським.

“У цій машині їдуть на завдання п’ять звичайних хлопців. Розкажу про них по черзі.

1. Один з них просто професіонал своєї справи. Кращого екскаваторника в місті годі і шукати. Не один котлован було викопано цим паном. Про його роботу на екскаваторі, про те, як вправно керувати цим агрегатом, можна розповідати у підручниках. Він – батько трьох дітей, людина, яка з будь-якої ситуації знайде вихід. Коротше кажучи, він має золоті руки!

2. Про цього хлопця можна писати дуже багато, бо за плечима – великий багаж знань та досвіду. Він учасник АТО, колишній працівник ПАТ “Чернівцігаз”, а останнє місце роботи перед службою в армії – КП “Чернівцітеплокомуненерго”.

3. Про цього хлопаку з щирим серцем можна розповідати у навчальних закладах. Зокрема про те, як треба любити свою Україну. Коли росія вторглась у нашу державу, він перебував за кордоном. Але негайно повернувся в Україну і пішов на захист територіальної цілісності країни, де змінив свою зону комфорту на холодні окопи. Це, нагадаю, в той час, коли багато інших українців шукали можливості втекти за кордон.

4. А цей хлоп для мене є відкриттям:) Багатогранний і досить перспективний в різних сферах. До війни працював шеф-кухарем ресторану в Чернівцях. Можна сміливо сказати, що це один з кращих кухарів нашого міста! Він нас на фронті часто балує своїми делікатесами з військових продуктів харчування. І це далеко не останній його хист!

Залишився ще я:) Але якось не гоже мені писати про себе. Тому просто скажу, що війна 2014 та 2022 років – це зовсім різні масштаби. Це зовсім інший досвід. І дуже важкою ціною дається нам спільна мрія – перемогти агресора. Розслаблятися зараз дуже рано, лише спільними зусиллями ми зможемо завершити цю війну нашою перемогою.

А ці люди, що в автівці, незважаючи на свої професії у мирному житті, які ніяк не пов’язані з військовою службою, зараз гідно дають відсіч ворогу. Всі вони професіонали своєї справи! Всі вони просто справжні!” – зазначив Олександр Ставчанський.

Він додав, що мета цього допису – донести суспільству, що більшість хлопців, які наразі захищають країну, – це звичайні люди, які ніколи не мали досвіду у військовій сфері.

“Дехто з них до 24 лютого навіть автомат у руках ніколи не тримав. Але вони об’єдналися, навчилися, і зараз є гідними воїнами! Всі вони хочуть повернутися додому живими та неушкодженими. І – з перемогою, нашою спільною перемогою!!!” – написав військовий.

Раніше повідомлялося, що на Буковині прикордонники затримали чотирьох ухилянтів, які на надувному матраці хотіли переплисти річку та потрапити до Румунії.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.