Новини

Мобілізація на Буковині: в обласному військкоматі розповіли, кого та куди зараз призивають

Загальна мобілізація в Україні триває вже майже рік. На початку мобілізації, в лютому і в березні і надалі – біля військкоматів Буковини були великі черги з чоловіків. Багатьом із них не були потрібні ні повістка, ні заклик. Люди побачили, що війна, і почали приходити до центрів комплектування.

Про це сказала в ефірі телеканалу ТВА речниця Чернівецького обласного ТЦК та СП капітан Тетяна Попович, пише molbuk.ua

“Ми також часто називаємо цих людей добровольцями. Відтак першими, хто призвався і комплектував військові частини, – це були чоловіки, які вже мали бойовий досвід, досвід служби, резервісти військових частин.

Також на той час призивалися і ті чоловіки, які проходили службу і до 2014-го року, і офіцери запасу, і надалі офіцери, які проходили підготовку на військових кафедрах. І вже згодом нарощувалася кількість особового складу в різних військових частинах за рахунок тих чоловіків, які не проходили військової служби раніше. Саме для таких була передбачена загальна військова підготовка, а також вони освоювали ту чи іншу військово-облікову спеціальність”, – пояснює Попович.

Наразі мобілізація триває. Призиваються військовозобов’язані в тих кількостях і відповідно тих спеціальностей, які затребувані військовими частинами.

“Мобілізація продовжується, бо, на жаль, ми маємо втрати на фронті. Також чимало військовослужбовців поранені, проходять наразі лікування, реабілітацію. І, можливо, якась частина з них уже в стрій не повернеться. Потрібно підставити плече і підмінити цих хлопців, дати їм перепочинок. Також особовим складом комплектуються посади, які передбачають роботу із іноземними зразками новітнього озброєння”, – зазначає речниця ТЦК та СП.

Крім того, аби чинити більш потужний спротив ворогу, формуються нові військові частини – як у Збройних силах, так і в інших формуваннях.

“Зокрема, на Буковині формується новий стрілецький батальйон, до якого ми запрошуємо як чоловіків із інших областей, які проживають зараз на Буковині, так і місцевих мешканців. Запрошуємо на офіцерські, сержантські та посади рядового складу”, – закликала Тетяна Попович.

Раніше повідомлялося, що на Буковині формують новий стрілецький батальйон. Охочим звертатися до місцевих ТЦК та СП.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.