Новини

“За твою мужність і відданість”: Макрон нагородив Зеленського орденом Почесного легіону

Президент Франції Еммануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону.

Відповідне відео французький лідер оприлюднив у повідомленні у сервісі мікроблогів Twitter.

“Данина поваги Україні та її народу. Шана тобі, дорогий Володимире, за твою мужність і відданість”, — підписав відео Еммануель Макрон у Twitter.

Hommage à l’Ukraine et à son peuple.
Hommage à toi, cher Volodymyr, pour ton courage et ton engagement. pic.twitter.com/6sN2iVUWrl— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) February 9, 2023

Зокрема, на відео, опублікованому в соцмережі, президент Франції вручає своєму українському колезі Володимиру Зеленському Орден Почесного легіону. Глави держав зворушливо обіймаються та тримаються за руки.

“Вона бореться за мир і несе цінності нашого Європейського союзу: Україна ніколи не буде самотньою. До перемоги, до миру, до Європи”, – додав у інших повідомленнях в соціальних мережах Макрон.

Зауважимо, що орден Почесного легіону — найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги. Легіон засновано 19 травня 1802. Декретом Наполеона Бонапарта від 14 липня 1804 “Про відзнаки членів Почесного Легіону” встановлено орден Легіону. Девіз ордену — Honneur et patrie (“Честь і Вітчизна”).

Оскільки після Французької революції усі нагороди королівства були скасовані, то вирішено започаткувати новий орден для нагороди як військових, так і цивільних громадян. Ідею нагороди запозичили від римського легіону, де всі члени мали певні звання — легіонер, офіцер, командир — і всі разом нагадували лицарський орден.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.