Новини

Об’єднання медзакладів у Чернівцях: що буде з пологовим будинком та лікарнею №4

Дві лікарні – медична лікарня №4 та пологовий будинок №2 – приєднають до Центральної міської лікарні.

Таке рішення ухвалили депутати на останній сесії міської ради, пише molbuk.ua.

В управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради пояснюють, що це приєднання більше юридичне.

“Для пацієнтів та медиків буде менше змін. Центральна лікарня має стати кластерною лікарнею, яка надаватиме найширший перелік послуг населенню від 15 до 18 напрямків”, – каже начальниця управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталя Калмикова.
Об’єднання зробили, щоби збільшити фінансування для закладів і надавати пацієнтам лікарень більше послуг.

“Пологовий будинок №2 – вузькопрофільний заклад і у нього можуть виникнути проблеми з фінансуванням. А якщо буде у складі великої лікарні, то матиме додаткові можливості. Наприклад, у пологовому будинку №2 не могли лікувати коронавірусних хворих, тому що вони не мали терапевтичного відділення й не могли законтрактуватися. Тепер у них буде більше можливостей. Заклад працюватиме там, де й працював”, – зазначила Наталя Калмикова.

Міська лікарня №4 теж продовжить працювати за звичною адресою на вулиці Підкови й надаватиме ті самі послуги.

“Якщо говорити про нарахування коштів НСЗУ, то вартість пакетів розраховується відповідно до кількості пацієнтів. Зрозуміло, що у Центральній лікарні вартість цих пакетів більша, ніж у міській лікарні №4 і суми менші. Якщо не буде об’єднання, то ситуація з фінансуванням буде гіршою. А цей медзаклад є затребуваним. Лікарня законтрактувала дев’ять пакетів, за якими продовжать працювати. Крім того, плануємо розвивати нові напрями, наприклад, реабілітацію. Також люди матимуть можливість користуватися тими послугами, які законтрактувала Центральна міська лікарня. Тож завдяки об’єднанню пацієнти отримають більше послуг”, – каже Наталя Калмикова.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.