Новини

У Польщі хочуть щомісяця тренувати два батальйони ЗСУ

Заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркевич у вівторок заявив про наміри польської сторони щомісяця здійснювати військову підготовку двох батальйонів Збройних Сил України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Укрінформ”.

Під час засідання комісії з національної оборони польського Сейму Скуркевич зазначив, що Варшава представила найбільшу пропозицію навчання підрозділів ЗСУ, декларуючи готовність провести групову спеціальну підготовку, зокрема для саперів, а також медичні курси та базові навчання для українських військових.

“Польська пропозиція вирізняється декларацією групової підготовки… Будемо щомісяця розпочинати навчання одночасно двох українських батальйонів”, – наголосив заступник очільника Міноборони Польщі.

Скуркевич підкреслив, що військова підготовка буде пристосована до актуальних потреб української армії і повинна пропонувати українській стороні комплексний пакет щодо підготовки українських військ до бойових дій.

“Ми сповнені рішучості підтримувати Україну у відсічі російської агресії. Україна мусить виграти цю війну, в іншому випадку наслідки досягнення Росією своїх цілей за допомогою агресії матимуть деструктивний вплив на цілу систему міжнародної безпеки”, – резюмував він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.