Новини

У злісних порушників-боржників ПДР можуть конфісковувати авто: водіям нагадали, як цього уникнути

В Україні можуть почати конфісковувати автомобілі в злісних порушників Правил дорожнього руху, які не платять штрафи.

Про це повідомляє Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради.

Подібна ідея в Україні – не нова, в країні вже діє механізм стягнення заборгованості з боржників шляхом арешту на їх майно.

Транспортний засіб зможуть конфіскувати в тому випадку, якщо він належить злісному порушнику на правах власності.

У тому випадку, якщо він не платить штрафи за порушення Правил дорожнього руху, рішення про стягнення передають у виконавчу службу, яка відкриває провадження.

Після цього, державна виконавча служба спочатку пропонує все ж сплатити штраф добровільно, а в разі відмови примусово забирає машину і накладає на неї арешт. Різницю між вартістю конфіскованого майна та штрафом порушнику повертають.

Інспекція з паркування нагадує – за недотримання Правил дорожнього руху передбачена адміністративна відповідальність з накладенням штрафу до 680 грн., навіть якщо його подвоїти – це не та сума, заради якої варто залишитись без автомобіля.

Але слід зауважити, що законодавством передбачена можливість оплатити лише 50% від суми накладеного штрафу, але при умові, що порушник оплатив таку суму 50% в перші 10 днів з часу отримання повідомлення про накладений штраф.

Принагідно можна констатувати, що в Чернівцях майже 95% водіїв-порушників самостійно і своєчасно оплачують штрафи та не допускають передачі матеріалів в Державну виконавчу службу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.