Новини

У Чернівцях відбулася виставка буковинського скульптора Володимира Гамаля

Сьогодні, 1 лютого, у Чернівецькому обласному художньому музеї відбулася виставка творів з музейної збірки та приватної колекції скульптора Володимира Гамаля “У молитві за Україну”. Митець представив 13 робіт з авторської колекції, що були створені ним у роки незалежності України.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

До Міжнародного дня рідної мови музей спільно з художником вирішили організувати виставку творів-скульптур. Попередньо у музеї представляли образ Ю. Федьковича у скульптурі Володимира Гамаля, а тепер у рамках виставкового проєкту “Літературно-мистецька Буковина” відбувся першопоказ круглої скульптури “Молитва за Україну”.

“Для виставки ми відібрали близько 21 скульптурних робіт, до них ввійшли 8 скульптруних композицій музею та 13 робіт Володимира Ілліча Гамаля. Окрім скульптур, до експозиції ввійшли 4 фотографії, на яких зображені монументальні твори художника. Створювати скульптури є дуже кропіткою працею, вдячні, що Володимир Ілліч підтримує нашї ідеї щодо влаштування виставок та доповнює їх своїми особливими творами. Його творчість, фантазія – неймовірна, захоплюємося нею…” – розповідає завідувачка відділу науково-освітньої роботи музею Лариса Курущак.

Сам митець вважає, що підтримка культури під час війни є важливою, проте зізнається, що організовувати подібні виставки – доволі складно.

“Емоційна складова – першоджерело створення моїх робіт. До кожної роботи в мене свій підхід. Зараз я створюю ще один твір, який на пів дорозі. Це образ Василя Стуся. Коли вона буде готовою – сказати не можу, адже у мене немає визначених часових проміжків. Всі роботи виконую у стилі модерну, завдяки яким хочу передати, духовність, красу та патріотизм нашої культури”, – каже скульптор Володимир Гамаль.

Серед експозиції портретів українських художників, скульптор зобразив портрет одного закордонного письменника – Фрідріха Кройцвальда, основоположника естонської національної літератури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.