Новини

Відзавтра у Чернівцях починає діяти нове запровадження у школах, гімназіях та ліцеях

Відзавтра, 1 лютого, у кожному закладі освіти Чернівецької громади працюватимуть працівники поліції охорони.

Про це повідомляє Управління поліції охорони в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

Такий проект здійснюється вперше в Україні.

“На фізичну охорону у школах, гімназіях та ліцеях з бюджету Чернівецької громади були виділені кошти – більше 4 млн.грн. Впродовж січня укладалися договори Поліції охорони із закладами освіти. Самі охоронці пройшли відповідну підготовку та спеціально проінструктовані”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні в Управлінні поліції охорони у Чернівецькій області відбувся фінальний інструктаж. На ньому були присутні начальник Управління поліції охорони у Чернівецькій області Михайло Романюк та начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Працівники поліції охорони працюватимуть у 44-х закладах загальної середньої освіти – школах, гімназіях та ліцеях. Серед охоронців є дві жінки.

“Працівники поліції охорони, які працюватимуть у закладах освіти, носитимуть спеціальну форму. Вони мають бодікамери, посвідчення і спецзасоби. Всі повинні спілкуватися винятково українською мовою, також добре вивчити своє місце роботи і мати хорошу комунікацію з керівництвом закладу та педагогічним складом. Охоронці працюватимуть лише тоді, коли триває навчальний процес і діти знаходяться у закладі”, – зазначають в управлінні.

Вже від завтра працівники поліції охорони приступлять до роботи у закладах освіти. Управління поліції охорони залишатиметься у постійній комунікації із освітніми закладами.

Раніше директори та батьки учнів закладів середньої освіти поділилися з molbuk.ua своїми думками щодо нового запровадження.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.