Новини

Данія взяла шефство над відновленням Миколаєва

Сьогодні президент Володимир Зеленський відвідав Миколаїв

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

“Сьогодні весь день у відрядженні: спочатку – Миколаїв, потім – Одеса. Зустріч і переговори з делегацією Данії – з пані прем’єр-міністром Фредеріксен, представниками коаліції партій. Зокрема, з міністром оборони Данії й міністром закордонних справ. Вони у складі делегації. Ми дуже детально говорили про оборонні потреби України. Про те, що може нам допомогти звільнити нашу територію – наш південь, наш схід. І про те, що нам потрібно в контексті відбудови України”, – повідомив президент.

За словами Зеленського, над відбудовою Миколаєва Данія взяла шефство.

“Це потреба у проектах у галузі енергетики, інфраструктури, у соціальній сфері, у виробництві. Особливо відчутно для Миколаєва – очищення води, відновлення нормального водопостачання, яке було зруйноване російськими окупантами. Вже є відповідний проект за участю Данії, реалізація якого почалася. Але зробити треба ще значно більше – і для відновлення, і для модернізації того, що є основою життя наших людей”, – зазначив президент.

Також у Миколаєві відвідали шпиталь, у якому рятують наших воїнів після поранень.

“Подякували лікарям, медичним сестричкам. Підтримали наших захисників. Цей шпиталь – тільки один із тих прикладів, коли модернізація та відновлення є критично важливими.І я хочу подякувати Данії, особисто пані премʼєр-міністру та іншим представникам уряду Данії за готовність допомагати Україні. За готовність підтримувати до повного відновлення територіальної цілісності України та до повної відбудови всього того, що необхідне для життя. У цьому фундаментальний сенс нашої співпраці з партнерами”, – сказав Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.