Новини

Найскладніших сім кілометрів: перша цементобетонна дорога на Буковині майже готова

Щоб забезпечити повноцінний проїзд до ПП “Красноїльськ – Вікову де Сус” у 2022 році розпочали капітальний ремонт останнього складного відрізку дороги Т-26-08. Йдеться про 7,3 км, що були у гравійному покритті. Наразі дорога готова на 80%.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Під час ремонтних робіт на ділянці від смт. Красноїльськ до пункту пропуску працювала бетоноукладальна техніка. Понад 250 дорожників було залучено для відновлення об’єкту.

Проїзну частину розширили до 7 метрів, замінили перезволожений ґрунт, укріпили земполотно та, зрештою, побудували першу цементобетонну дорогу на Буковині. У роботі використані українські матеріали.

Крім основного проїзду, влаштували примикання та понад 40 в’їздів у двори, встановили водоскидні труби та прикромкові лотки, укріпили узбіччя та поглибили кювети. Також виконані заходи з безпеки дорожнього руху.

На 2023 рік залишається завершити роботи з водовідведення, укріплення узбіч та влаштування металевого бар’єрного огородження.

Прикордонна дорога Т-26-08 Сторожинець – КПП “Красноїльськ” має стратегічне значення, адже сполучає Україну із союзною Румунією. Загальна протяжність цього автошляху становить понад 28 кілометрів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.