Новини

У Чернівцях біля аеропорту створять індустріальний парк: що там буде

Депутати Чернівецької міськради на засіданні сесії 26 січня ухвалили рішення про створення індустріального парку. Окрім того, затвердили його концепцію.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міськради, пише molbuk.ua

Парк розташують у першому провулку Комунальників, неподалік від аеропорту.

На території розмістять виробничі, адміністративні, офісні та складські приміщення. Згідно з концепцією, тут не можуть знаходитися підприємства, які завдаватимуть шкоди довкіллю. Тут будуть підприємства, які належать до 4-5 рівнів шкідливості. Основними сферами діяльності підприємств будуть науково-технічна та транспортно-логістична діяльність, переробна промисловість.

Площ ділянки, на якій розташують індустріальний парк, – майже 16 га.

Серед вимог до учасників індустріального парку – державна реєстрація на його території, аби податк сплачувалися до міського бюджету. Також можливість працевлаштування мешканців переважно з Чернівецької громади, в тому числі й людей з інвалідністю.

Серед переваг від створення такого парку очікують зріст надходжень до міського бюджету, збільшення кількості робочих місць для буковинців, розвиток підприємництва.

Тепер створення парку має погодити Кабмін. Уже за декілька місяців індустріальний парк у Черінвцях мають зареєструвати.

Раніше повідомлялося, що на Буковині з’являться два індустріальні парки. Один функціонувати у Хотині, другий – на земельній ділянці у селі Сербичани та Романківці.

Водночас ідея створення індустріального парку в безпосередній близькості до летовища викликала критику в деяких колах. Зокрема, екснардеп Максим Бурбак зазначив, що таке розташування “суттєво обмежує можливості розвитку Чернівецького аеропорту. І це не тільки розширення самої смуги, це й склади, парковки і інша розбудова інфраструктури на перспективу. Ну і третє – який інвестор зголоситься у нинішніх умовах створювати підприємство в безпосередній близькості до об’єкта критичної інфраструктури? Ми бачимо, як ворог обстрілює зараз об’єкти інфраструктури. Який банкір погодиться профінансувати таку інвестицію? Чи буде застрахована така інвестиція? І найголовніше. Навіть якщо почнуть там щось будувати – кожен крок потрібно буде погоджувати з Державіаслужбою, адже там проходить зона прольоту і заходу на посадку літаків”, – сказав Бурбак.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.