Новини

Як отримувати користь від перебування в інтернеті?*

Єдина річ, яка відрізняє людину від будь-якої іншої живої істоти на Землі – це рух технологічного прогресу. Його незвичність полягає в тому, що будь-що зі створеного людиною може мати як позитивний, так і негативний вплив. Наприклад, інтернет. Він може як затягнути дитину в пастку однотипних відеороликів та невпевненості в собі, так і стати рушієм навчання, розвитку та креативу. Нижче – про те, як дистанційна школа “Оптіма” дозволяє цікаво та ефективно навчатися в інтернеті.

Чому правильно користуватися інтернетом – це важливо?

За статистикою, люди проводять в соцмережах близько двох з половиною годин на день. Ні, ми не займаємося тут моралізаторством та демагогією на тему “Соцмережі псують життя нашим дітям!” Навпаки, це важливо – вести активне соціальне життя, дізнаватися нове та просто давати мозку розслабитися. Проте дві з половиною години на день – наче звучить як “toomuch”, вам не здається? І це лише в соціальних мережах. І проблема не в них самих, не в Instagramта TikTok. Проблема в тому, що дуже часто діти занурюються туди біжучи від власного життя, знаходячи собі там “крашів”, “фоловерів”, кумирів та (дуже часто) тривожність з розмиттям власного “Я”.

Як цифрова гігієна може допомогти?

Немає нічого простіше: робити те, що допомагає, та не робити те, що шкодить. Але більшість людей не замислюється про те, що простий та примітивний контент дуже схожий на цукор. У тому сенсі, що немає нічого легше, щоб отримати задоволення тут і зараз. Пізнавальний контент більше схожий на тренування та здорове харчування – це виклик, проте радість, яку ми від нього отримуємо, більш стійка та насичена. До того ж, таким чином людина стає кращою, ніж вона була до цього. А це чи не єдина дійсно значуща одиниця виміру людської особистості (а зовсім не кількість підписників, грошей та красивих фотографій, які часто нав’язуються сучасним дітям за цінності та призводять до істотних проблем з психічним здоров’ям). Саме тому привчання дитини до правильної сторони інтернету, до тієї, що мерехтить своїм змістом, а не формою – це найкраще, що ви можете зробити для неї. І ми, в онлайн школі “Оптіма”, можемо запевнити, що знаходимося на правильній стороні!

У чому переваги дистанційного навчання?

Не секрет, що все частіше різноманітні онлайн-курси стають затребуваними серед тих, хто бажає вдосконалюватися. Проте коли йдеться про шкільну дистанційну освіту, багато людей (можливо, навіть саме ви) все ще налаштовані скептично. А дарма! Зараз назвемо найбільші переваги:

Час
Ми дуже цінуємо час. Це достатньо дивно: постійно прокидатися в один час, витрачати час на дорогу і відвідувати заняття, розклад яких побудований не з огляду на ефективність, а з огляду на наявність вільного часу у того чи іншого викладача. Уявіть, у нас школярі навчаються за індивідуальним графіком, розумно використовуючи власний час! Не дивуйтеся, можна навчатися і так:)

Зручність
Можна навчатися з будь-якої точки світу. Україна, Австралія, Гренландія – дитині потрібен буде лише інтернет.

Ефективність вивчення
7-8 45-хвилинних уроків на день? У чому сенс, якщо учень/учениця не запам’ятовує і п’ятої частини від поданого на цих уроках матеріалу. Дистанційне навчання, яке ми пропонуємо, натомість, ставить на якість: наші заняття можна проходити у власному темпі, зважаючи на власну швидкість сприйняття матеріалу. У них немає зайвої, непотрібної інформації. До того ж, вони неймовірно цікаві через доступну подачу матеріалу та численні анімаційні та мультиплікаційні елементи. А закріплювати вивчений матеріал учні і 1 , і 11 класів можуть за допомогою цікавих інтерактивних завдань та ігор.

Увага та підтримка
Величезні класи в очних школах не сприяють ні індивідуальному підходу, ні якісному засвоєнню інформації. Центр освіти “Оптіма” забезпечує постійну підтримку учнів викладачами та тьюторами.

Розвиток
Дуже важливим є гармонічний розвиток особистості. По-перше, через якісно розподілений час у дитини виникає можливості для різноманітних гуртків, курсів та якісного відпочинку. По-друге, на наших заняттях ми стимулюємо школярів до ширшого погляду на цей світ та пізнавання нового.

Отже?

Розвиватися – достатньо складна справа. Для цього потрібні бажання та наснага. Розвивати інших – ще складніше. Для цього потрібні ще й професіоналізм, креативність та вміння розуміти їхні потреби. У нас є все з переліченого, ми на правильній стороні інтернету. І дуже чекаємо на вас!

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.