Новини

«Вони не почуваються тут зайвими»: міністерку Верещук вразило ставлення буковинців до переселенців

Під час відвідин Чернівців 21 січня віце-прем’єр-міністр України – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук побувала у кількох закладах соціальної сфери у Чернівцях, де проживають переселенці.

Про це посадовиця розповіла під час брифінгу для ЗМІ, пише molbuk.ua

Верещук запевнила, що задоволена побаченим.

“Ми побували у геріатричному пансіонаті. Там я побачила людей із Донеччини, Луганщини. Вони розповіли, як до них ставляться чернівчани: їх сприймають як своїх, Чернівеччина стала їхньою другою батьківщиною, вони не відчувають себе тут зайвими і бачать, що їм тут раді. І це дуже важливо. Переміщені особи, особливо старші, які потребують стороннього догляду, – надзвичайно вразливі. І от сьогодні я побачила реальну роботу колективів, роботу людей, яким не байдуже. Тож прошу передати через ЗМІ величезне дякую місцевим мешканцям за це”, – сказала Верещук.

Також міністерка відвідала центр доброти для мами і дитини “Місто Добра”. Від цього візиту посадовиця перебувала в особливому захваті.

“Ще ми відвідали прекрасний, як на мене, заклад, – Місто Добра. Я була щиро захоплена роботою людей, які прийняли стільки діток, стільки мам, які у важких соціально-побутових умовах, обставинах були змушені покинути свої домівки і приїхати сюди. Мене вразило, як працює команда, наскільки там комфортно. Я багато бачила, бо постійно їжджу регіонами. Тож, як то кажуть, око вже набите. Під час поїздок завжди відзначаю, що є родзинкою, особливістю регіону. Тут я можу щиро сказати: Чернівеччина показує приклад ставлення до жінок із дітьми, які постраждали від війни. Ми бачилися з дітками, які переїхали сюди з Одеського, Миколаївського будинків дитини. Вони переїхали сюди, вже декілька місяців тут. І я чую від них величезне “дякую”, – зазначила чиновниця.

Вона похвалила роботу керівництва міста та області за підтримку переселенців.

“Хочу подякувати всім громадам області, меру і команді Чернівців, голові ОВА і команді, які багато зробили для того, аби наші люди, які потерпали від обстрілів на Донеччині, Луганщині, Херсонщині і Харківщині, знайшли тут прихисток. Ви демонструєте патріотизм, єдність і професіоналізм, який нам потрібний”, – звернулася Ірина Верещук.

Посадовиця додала, що 95 відсотків внутрішньо переміщених осіб на Буковині – це люди, які проживають у територіальних громадах, винаймають помешкання або є одними з тих, кого прихистили.

Також є частина переселенців, які перебувають у місцях компактного проживання. Проте їх меншість – лише 3 тисячі осіб.

Раніше повідомлялося, що основною метою приїзду посадовиці було дізнатися, скільки переселенців ще може прийняти Буковина.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.