Новини

«Дуже гарно!»: мешканці мікрорайону Чернівців облаштували новорічну фотозону – фото

На Гравітоні мешканці будинку №273, що на вулиці Руській, прикрасили дві ялинки.

Люди прикрасили дві ялинки гарними іграшками, світлодіодними гірляндами, встановили фігурки казкових персонажів: оленів, сніговика, гномиків. Ялинки, до речі, живі, їх тут іще колись посадили місцеві. Тож тепер дерева треба лише прикрашати на свята.

Про це йдеться у публікації ” ” від 5 січня, пише molbuk.ua

“Ялинки дуже класні!”

Святково прикрашені ялиночки милують око. Протягом пів години, поки кореспондентка ” ” перебувала поряд, до них постійно підходили батьки з дітками фотографуватися.

“Тут щороку щось цікаве організовують, – каже мешканець сусіднього будинку, знімкуючи біля ялинок донечку. – Дуже гарно, молодці. Усім подобається, кожна людина хоче бодай якогось новорічного настрою на свята. Ми часто тут прогулюємося, милуємося цією красою. У нашому дворі немає змоги зробити щось схоже, тому що там, по-перше, менше місця. По-друге, немає посаджених ялиночок. Тож ходимо сюди”.

“Ми приходимо сюди, граємося. Ялинки дуже класні. Можна сфотографуватися біля них, піднімають настрій. Загалом у нашому мікрорайоні вистачає розваг. Є дитячі майданчики, турніки. А от ялинок цього року обмаль, хіба що у торговельних центрах і на вулиці Кобилянської, – кажуть 11-річний Руслан та семирічна Віка.

“У нас дуже активний будинок, – зауважує місцева мешканка Раїса Петрівна. – Особливо третій під’їзд. Тут багато молодих сімей, вони щороку стараються вигадати щось цікаве на Великдень, Різдво, Новий рік. А ми, старші, тішимося їхньому ентузіазму і милуємося тим, що вони роблять. Таких активістів треба в кожному будинку, районі, і тоді місто стане зразковим. Дуже радіємо, що маємо таких чудових сусідів.

“У ці важкі часи свято для діток повинно бути! Хорошою традицією нашого будинку є облаштування тематичних фотозон на різні свята. Цей рік – не виняток. Запрошуємо вас та ваших діток у двір будинку №273 на вулиці Руській покращити собі та дітям настрій, та хоча б на мить відволіктися від проблем сьогодення”, – написав у соцмережі “Активний Гравітон” голова правління житлово-будівельного кооперативу №57 Олександр Калиновський.

“Таких активістів треба в кожен двір”

Пан Олександр розповів ” “, що такі тематичні фотозони облаштовують уже третій рік поспіль на кожне значне свято.

“Ми об’єднали довкола себе молодих ініціативних людей і вирішили помалу змінювати на краще те, що нам під силу, – зазначає голова кооперативу. – У нас є вайбер-група, щороку запитуємо, чи є охочі щось організовувати. От і цього року, попри дуже складні часи, зголосилося чимало людей. Закуповували прикраси не за кооперативні кошти. Скинули мені на карточку, хто скільки міг, запропонували різні ідеї. Суму в розмірі близько двох тисяч гривень, витрачену на облаштування фотозони, зібрали менш ніж за пів дня. Просто всім зараз дуже не вистачає позитивних емоцій. Тож люди охоче відгукуються на гарні ініціативи, головне – запропонувати. Це ж передусім для наших малюків. Вони фотографуються, радіють. І нам приємно, і дітям”.

Пан Олександр зауважує, що за цих три роки жодного разу ніхто не понищив фотозону, нічого звідти не потягнув. А ще додає, що це далеко не єдина ініціатива місцевих активістів.

“Хочу похвалити наших мешканців. Ми за кошти будинку зробили у дворі гарну клумбу, висадили там дерева, кущі, посіяли газон. А також протягом минулого року замінили два ліфти за міською програмою співфінансування. 20 відсотків оплатили мешканці, 80 – із міського бюджету. А ще поклали плитку в під’їзді, будемо робити фасади. Ми ж кооперативний будинок, тобто у нас є свій рахунок, на який люди переказують оплату за комунальні послуги. Ці гроші акумулюються, і ми їх використовуємо на те, що потрібно.

Намагаємося змінювати на краще свій двір, район і навіть школу. Так, за ініціативи учасників групи “Активний Гравітон” облаштували в шкільному укритті вбиральню з чотирма кабінками”, – розповідає Олександр Калиновський.

Він зауважує: той, хто хоче щось зробити корисне, завжди шукатиме можливість і не буде чекати, поки це зроблять замість нього. Саме до таких належать учасники їхньої ініціативної групи.

“Звісно, завжди знайдуться такі, хто буде проти всього, навіть гарного. Але на них не варто зважати. Ми ж зібрали довкола себе людей, які зацікавлені в тому, щоби зробити щось корисне і для себе, і для інших”, – каже співрозмовник.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.