Новини

Чи скасовано аварійні відключення світла: «Укренерго» попередило про фейк

НЕК “Укренерго” спростовує інформацію про нібито скасування аварійних відключень електроенергії.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

“У соцмережах поширюється фейкова інформація про нібито скасування аварійних відключень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку нашої компанії. Це спроба збурити суспільство неправдивою інформацією”, – йдеться в повідомленні.

“Укренерго” зазначає, що аварійні відключення – це вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі.

“Відмовитись від них (аварійний відключень – ред.) енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему”, – підкреслили в команії.

Також “Укренерго” нагадує, що має лише одну офіційну сторінку в Фейсбук – https://www.facebook.com/npcukrenergo – і лише один офіційний телеграм-канал https://t.me/Ukrenergo.

“Будь-що інше, створене під нашим логотипом в цих соцмережах, є фейком і російською ІПСО. Побачите нову підробку – будь ласка, повідомляйте нам”, – додає “Укренерго”.

Як відомо, на Святвечір і Різдво енергетикам вдалося дати людям більше енергії. Але дефіцити зберігаються, відключення тривають. Як повідомив президент Володимир Зеленський, станом на вечір 26 грудня у різних регіонах України близько 9 мільйонів людей відключені. Але кількість і тривалість відключень усе ж поступово зменшується.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.