Новини

В Україні перевірили обленерго через «несправедливі» відключення: у яких областях найбільше порушень

В Україні проведено перевірку обленерго на справедливий розподіл електроенергії між споживачами під час планових відключень.

Результати перевірки озвучили на засіданні Антикризового енергетичного штабу під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Позапланові перевірки операторів систем розподілу пройшли в усіх сферах країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

Найпоширеніші з них – це порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії. Також застосування стабілізаційних графіків, які не передбачені чинним законодавством. Відсутність у графіках планових відключень об’єктів, які не входять до списку критичної інфраструктури. Відсутність узгодженого з органами місцевого самоврядування переліку підприємств, що входять до переліку критичної інфраструктури.

Лідерами з порушень стали такі оператори, як ПрАТ “Волиньобленерго”, ПрАТ “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, АТ “Полтаваобленерго”, ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі”, ВАТ “Тернопільобленерго” та ВАТ “Чернігівобленерго”.

Найменше порушень зафіксовано у АТ “Прикарпаттяобленерго”, АТ “Харківобленерго” та ПрАТ “Кіровоградобленерго”.

“Держінспекція з енергетичного нагляду вже склала відповідні акти щодо зазначених порушень. Вони мають бути усунені до 31 грудня. Якщо цього не зроблять – буде покарано у рамках законодавства. Перевірятимуть операторів тепер на постійній основі під час воєнного стану”, – повідомляється на сайті Кабміну.

Нагадаємо, 30 листопада у Міненерго заявили, що обленерго почнуть перевіряти на дотримання графіків відключення електрики.

Голова Міненерго Герман Галущенко пригрозив особистою відповідальністю керівникам обленерго, якщо графіки відключення будуть несправедливими.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.