Новини

Картинами допомагають армії: у Чернівцях триває благодійна виставка-продаж

У культурно-мистецькому центрі Івана Миколайчука триває виставка-продаж картин українських художників “Art-оборона”, організатором якої є колекціонер Борис Гушилик.

За словами виконавиці обов’язків директора центру Тетяни Д’яченко, в ініціатора та колективу культурного простору зараз на меті завдяки картинам зібрати 250 тисяч гривень для придбання двох позашляховиків солдатам, пише molbuk.ua

“Борис Гушилик звернувся до нас з пропозицією організувати благодійну виставку картин, щоб допомогти нашим військовим. Ми вже отримали запит на дві автівки від 80-ї та 10-ї бригад, тому сподіваємося, що люди будуть долучатися і допоможуть зібрати потрібну суму”, – каже Тетяна Д’яченко.

Зараз у культурному центрі можна побачити понад сотню картин: на дитячу тематику, на тему сучасного мистецтва, з елементами патріотизму або ж витонченими пейзажами. На сьогодні організаторам вдалося продати 15 картин.

“Представлені картини створювали художники з усіх куточків України, їх колекціонували багато років, тому кожна з них особлива та екзотична. З відкриття виставки ми зібрали близько 35 тисяч гривень”, – розповідає пані Тетяна.

Родзинкою виставки є три картини, де зображено пам’ятку архітектури та історії “Ластівчине гніздо”, що знаходиться на Південному березі Криму. Чернівчани та гості міста зможуть їх придбати напередодні Дня Святого Миколая.

“У колекції залишилося три роботи на дитячу тематику, також є патріотичні витвори мистецтва. Особливістю виставки є картини, де відтворена архітектура Криму. Ви їх можете побачити, але придбати тільки 18 грудня на благодійному аукціоні, що розпочнеться о 16:00”, – зазначає Тетяна Д’яченко.

Організатори виставки “Art-оборона” присвятили її усім митцям, що зараз перебувають на фронті, та художникам, які так і не змогли організувати авторську виставку, бо віддали своє життя за свободу рідної держави…

“Ця виставка – не просто збір коштів, це на знак поваги всім, хто боронить Україну. Ми присвятили її художникам, які зараз служать у лавах ЗСУ та хлопцям, які мріяли зробити свою виставку, але через війну так і не змогли… Можливо, ми знайдемо картини цих героїв-митців та організуємо окрему виставку”, – каже Тетяна.

Виставка “Art-оборона” триватиме до 18 грудня 2022 року, її можна відвідати щодня, крім понеділка та вівторка, з 11:00 по 19:00, в приміщенні Ivan Hub культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука, який знаходиться за адресою: вулиця Головна, 140.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.