Новини

«Ми хотіли зробити діткам свято»: у Чернівцях членкині союзу українок вручили подарунки діткам реабілітаційного центру – фото

У Чернівцях членкині відділу “Союзу Українок” привітали дітей Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 із наступаючим Днем Святого Миколая.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua із місця події.

За словами голови Чернівецького відділу “Союзу Українок”Олени Пономаренко, членкині презентували діткам подарунки – смаколики.

“У цей складний для держави час дітям – найважче. Тому разом із колежанками вирішили зробити діткам невеличке свято – імпрезу душі. Вручили подаруночки від Святого Миколая та пізнавальні й цікаві книжечки. Членкиня Ольга Туз розповіла про народження книжки у видавництві. Учні слухали із захопленням. Ніхто із них не залишився без приємного сюрпризу”, – розповіла О. Пономаренко.

Також на зустрічі Олена Пономаренко розповіла дітям історію Святого Миколая.

“Лиш раз на рік буває, Господь небо відкриває і Святий Миколай на землю ступає, всіх вітає й подарунки”, – додала О. Пономаренко.

Малеча уважно слухала та радісно прийняла подарунки.

Союз українок: чим відомий

Жіночі організації Наддніпрянщини й Галичини об’єдналися для спільної праці з метою підняття освітнього, побутово-господарського рівня жіноцтва. Таким чином у 1937 році в Києві було створено Союз Українок. Жінки об’єднувалися в Союз Українок у США, Канаді, та найактивніше ця організація працювала в Галичині. В 1937 році на з’їзді Союзу Українок у Львові був затверджений Статут Всесвітнього Союзу Українок і обрано головою Мілену Рудницьку (15.07.1892, Зборів – 29.03.1976, Мюнхен) – громадську та політичну діячку, вчительку, журналістку. У теперішній час “Союз українок” існує у різних містах, зокрема у Чернівцях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.