Новини

Польща розблокувала €18 мільярдів допомоги ЄС для України – ЗМІ

На саміті ЄС в Брюсселі в четвер досягнуто згоди щодо виділення 18 мільярдів євро допомоги Україні на 2023 рік, відтак Варшава більше не блокуватиме затвердження цієї домовленості.

Про це з посиланням на своє джерело в ЄС інформує Rzeczpospolita.

Як зазначає видання, лідери країн ЄС в четвер домовилися про виділення допомоги України, досягли згоди щодо Національного плану відновлення Угорщини та податку на корпорації, які йшли в одному пакеті і проти чого виступала Варшава.

Польща мала застереження не до виділення допомоги Україні, а щодо накладення податків на великі корпорації. Раніше Польща виступала проти введення мінімального корпоративного податку на найбільші суб’єкти господарювання на рівні 15%. Позиція Польщі полягала в тому, що найбільші економічні гіганти повинні платити податки там, де вони отримують прибуток. Введення такого податку вимагає одностайності в ЄС.

Позиція Польщі полягала в тому, що питання допомоги Україні і всі інші потрібно розглядати окремо, а не разом. Під час брифінгу для ЗМІ у четвер у Брюсселі глава польського уряду Матеуш Моравецький назвав об’єднання цих питань в один пакет “непотрібною помилкою”. Він додав, що Польща підтримує надання макроекономічної допомоги Україні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.