Новини

Підробили документи про непридатність: на Буковині судитимуть двох військовозобов’язаних

На Буковині за використання підроблених документів перед судом постануть двоє чоловіків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

У жовтні на КПП “Порубне” у селі Тереблече під час проходження митного контролю 26-річний житель Житомирської області та 38-річний харків’янин використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією вони пред’явили для перевірки прикордонникам фальшиві тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарських комісій.

З’ясувалося, що порушники замовили у невідомих осіб документи про непридатність до військової служби у мирний та воєнний час із виключенням з військового обліку.

Співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції довели причетність фігурантів до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та скерували матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами до суду для розгляду.

Згідно чинного законодавства за скоєне порушникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво вказаних проваджень здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Буковинцям нагадують, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.