Новини

Чи зменшиться тривалість відключень світла на Буковині: у Чернівціобленерго розповіли про ситуацію

Поки що буковинцям не варто особливо розраховувати на покращення ситуації з відключеннями світла в області. Адже енергосистема країни і надалі залишається в плачевному стані. А тут ще й на вулиці холоднішає, тож навантаження на мережі зростає.

Про це molbuk.ua прокоментували у пресцентрі Чернівціобленерго.

“На жаль, поки не можемо дати надії людям на те, що відключення в області будуть менш тривалими. Цьому сприяла би, до прикладу, стабільна тепла погода. Проте, як бачимо, насуваються морози, і все, споживання автоматично максимально збільшилося. А енергообладнання, яке було розбите на 50% , – його як не було, так і немає, більше його не з’явилося”, – зазначають у пресцентрі.

Також ситуація залежатиме від того, чи не буде обстрілів з боку РФ.

“Так, якби не було обстрілів та помірно тепла зима, то можна було би сподіватися, що з кожним днем буде краще. Могло би бути, наприклад, 4 години постачання електроенергії, і 3 – відключення. Це більш-менш прийнятно, люди би це спокійніше трохи сприймати. Та якщо будуть обстріли – ми знову повернемося до екстрених відключень.

Після останньої масованої атаки ми тиждень не могли відійти від екстрених відключень. Тобто якщо після перших атак ми 3-4 дні перебували на екстрених відключеннях і переходили до планових, то останнього разу тиждень не могли вийти з екстрених. Тобто з кожним разом це складніше і складніше”, – кажуть у пресцентрі.

Раніше повідомлялося, що для Буковини на сьогодні, 14 грудня, ліміт споживання складає 194 МВт.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.