Новини

Готуємо новорічний стіл 2023 року: рецепти головних страв

Покровитель наступаючого року – Чорний Водяний Кролик (Кіт) – тварина невибаглива, але ніжна. Якщо ви хочете увійти в Новий рік 2023 так, щоб Кролик (Кіт) приніс вам тільки щастя і удачу, потрібно задобрити його правильними стравами.

Які три страви на Новий рік обов’язково повинні стояти на вашому столі, про це написали в УНІАН.

Що не можна готувати на Новий рік 2023 – основні заборони

Ви повинні розуміти, що ставити на стіл страви з м’яса господаря року – це моветон, тому відмовтеся від будь-яких страв з кролятини. Готувати величезну кількість “зелених” закусок, перетворюючи стіл на зелений луг, теж не варто – кролик, все-таки, не любить ділитися своєю їжею. Дотримуйтеся балансу страв з м’ясом, рибою і вегетаріанських. З Котом, на щастя, в цьому сенсі у вас повне взаєморозуміння – він їсть практично все.

Незвичайні страви на Новий рік 2023 – варіанти

Кролик – звір травоїдний, тому всі ваші страви повинні бути або з рослинних компонентів, або за зовнішнім виглядом нагадувати овочі, які любить їсти кролик. Кіт, в свою чергу, дуже поважає рибу і м’ясо, тому такі продукти обов’язково повинні бути в меню.

Салат “Кролик”

Шинка – 200 г
Рис – 160 г
Кукурудза консервована – 150 г
Яйця – 4 шт.
Цибуля ріпчаста – 60 г
Огірок – 30 г
Кріп свіжий – 1 пучок (15 г)
Майонез – 80 г
Сіль – 1/2 ч. л
Перець чорний мелений – 1 щіпка

Для прикраси:

Сир твердий – 300 г
Шинка – 60 г
Маслини без кісточок – 1 шт.
Зелень свіжа – кілька гілочок
Морква – кілька скибочок

Рис промити, викласти в каструлю, залити водою в пропорції 1:2 (на 1 склянку рису 2 склянки води). Відварити до готовності, потім круто зварити яйця. Очистити їх від шкаралупи, натерти на тертці. Шинку і огірок нарізати шматочками, цибулю очистити і теж нарізати дрібними кубиками. Яйця, шинку, цибулю і огірок з’єднати разом в глибокому посуді. Туди ж додати рис, кукурудзу і подрібнений кріп. Заправити майонезом, посолити, поперчити. Викласти салат на блюдо, формуючи тулуб і голову кролика. Сир натерти, посипати їм фігуру. З шматочків шинки і сиру зробити вуха і ніс кролика, в з маслин – очі, всі елементи прикріпити зубочистками до тулуба.

Ароматний шашлик в духовці на радість Коту

Свинина – 1-2 кг
Ріпчаста цибуля – 2 шт
Оцет – 3-4 ст. л
Цукор – 2 ст. л
Спеції
Сіль
Перець

Свинину нарізати шматочками, накрити харчовою плівкою, сильно відбити молоточком, посолити, поперчити, знову накрити плівкою і відбити. Скласти м’ясо в миску, посипати спеціями, нарізати ріпчасту цибулю кільцями. Додати її до м’яса і сильно віджати кілька разів руками всі інгредієнти разом. Накрити плівкою або кришкою, залишити маринуватися на 2 години.

Ще одну цибулину нарізати кільцями, викласти в миску. Залити окропом, додати оцет, цукор і сіль (за бажанням можна влити лимонний сік). Духовку розігріти на максимальну температуру, застелити деко папером для запікання. Відрізати шматок рукава за розміром більший, ніж деко, з одного боку зав’язати. Викласти в рукав цибулю, зверху викласти м’ясо, зав’язати другий кінець рукава. Запікати шашлик в духовці 1-1.5 години.

Закуски “Морквини”

Для цього рецепта вам потрібні будуть металеві конуси або фольга, згорнута конусом (за формою морквини).

Тісто листкове бездріжджове – 500 г
Куряче філе копчене – 60 г
Помідори – 60-70 г
Огірок – 90 г
Яйця – 2 шт.
Сир твердий – 50 г
Морква – 1 шт.
Майонез – 2-3 ст. л
Томатна паста – 1 ст. л
Листя салату – 10-12 шт.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Моркву очистити, натерти на тертці, за допомогою марлі віджати з моркви сік. Додати до нього томатну пасту, ретельно перемішати. Яйця відварити. Розкатати листкове тісто в пласт, шириною 3-5 мм, нарізати на смужки шириною 2-2.5 мм.накрутити смужки на конуси (або формочки з фольги), укласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Запікати в духовці 25 хвилин при 180°C.

Сир натерти на дрібній тертці, так само вчинити з яйцями, куряче м’ясо, помідор і огірок, очищений від шкірки, нарізати дуже дрібним кубиком. З’єднати всі інгредієнти разом, заправити майонезом і перемішати. Дістати трубочки з духовки, остудити, зняти з конусів. Нафарширувати їх начинкою, вставити “хвостики” з листя салату і, виклавши на блюдо, подавати на стіл.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.