Новини

У «Чернівціобленерго» пояснили, чому графіки відключень можуть не збігатися

Енергосистема України поступово відновлюється, вона працює динамічно, ситуація змінюється щогодини, тож і графіки також можуть дещо зсуватися упродовж доби.

Як зазначили в “Чернівціобленерго”, застосовані погодинні відключення вимушені, тимчасові й вкрай необхідні, щоб вберегти вцілілу частину енергосистеми від перевантаження і технологічних аварій, пише molbuk.ua

В обленерго наводять три причини, чому графіки можуть не співпадати:

Причина 1. Якщо у якусь конкретну годину обсяги споживання будуть збільшуватися понад дозволених лімітів, потужності в мережах буде недостатньо, тому можуть запроваджуватися додаткові аварійні відключення для негайного збалансування роботи енергомереж. У такому випадку відключення необхідно застосувати на конкретній ділянці мереж терміново, незалежно від того, чи передбачене там за графіком відключення електроенергії.

Причина 2. Щоб увімкнути чи вимкнути лінію, бригади енергетиків мають добратися до енергооб’єкта і виконати необхідний обсяг безпекових інструкцій. На це потрібен час, тому на 20-40 хв графік може відхилятися від зазначеної години.

Причина 3. Відключення за графіком можуть відрізнятися від реальних відключень за конкретною адресою через можливі аварії на лінії та планові роботи у мережах, які під напругою не виконуються.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.