Новини

На Буковині зафіксували перші випадки грипу

У Чернівецькій області зросла кількість хворих на ГРВІ – зареєстровано за минулий тиждень 3734 випадки, з яких 2301 серед дітей. Показник захворюваності становить нижче рівня епідемічного порогу на 15%.

Про це повідомили у Чернівецькому центрі профілактики та контролю хвороб.

Найбільше хворих у Вижницькому районі. У Дністровському та Чернівецькому районі зареєстровано низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

У Чернівцях за тиждень зареєстровано 1715 випадків ГРВІ, з яких 1088 серед дітей. Кількість хворих, порівняно з минулим тижнем, зросла.

“З початку епідемічного сезону лабораторією досліджувався матеріал від хворих з ГРВІ. За результатами досліджень в 25 випадках виявлено віруси респіраторної групи інфекцій. Одночасно було виявлено 12 позитивних зразків на вірус грипу типу А”, – каже завідувач епідвідділу Чернівецького центру профілактики та контролю хвороб Юрій Падурару.

Лікарі радять не забувати про вакцинацію від грипу і від коронавірусу. І навіть пропонують вакцинуватися одразу двома вакцинами. Але наразі кількість вакцинованих від грипу в області несуттєва. З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 145 осіб.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.