Новини

Найбільше дістається жінкам: понад 600 буковинців стали жертвами домашнього насилля – відео

Із початку 2022-го року на території Чернівецької громади від домашнього насильства постраждали 459 жінок, 112 чоловіків та 35 дітей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Зокрема, спеціальна мобільна група Чернівецького районного управління поліції впродовж десяти місяців цього року здійснила більше 1500 виїздів на звернення про домашнє насильство, вчинене на території Чернівецької громади. Третина цих повідомлень знайшла своє підтвердження. Жертвами домашніх кривдників стали понад 600 осіб, серед яких і жінки, й чоловіки, і діти.

“За 10 місяців 2022 року поліцейські сектору протидії домашньому насильству Чернівецького РУП склали 761 адміністративний протокол за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесли 397 термінових заборонних приписів стосовно кривдників”, – розповідає інспектор сектору протидії домашньому насильству Анастасія Турецька.

Серед прийнятих рішень – заборона контактувати з постраждалою особою, зобов’язання залишити її місце проживання та заборона перебувати в місці проживання постраждалої особи.

Окрім адміністративної відповідальності, для домашніх кривдників чинним законодавством передбачено і кримінальну. Вона настає у випадку систематичного вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи особи, з якою кривдника пов’язують сімейні або близькі стосунки.

Загалом за фактами протиправних дій домашніх агресорів співробітники поліції розпочали 24 кримінальні провадження.

Усіх кривдників поліцейські беруть на профілактичний облік і проводять з ними превентивну роботу.

Як розповів інспектор сектору протидії домашньому насильству Чернівецького РУП Богдан Латіш, кожного тижня поліцейські спільно з соціальними службами відвідують родини, які опинилися в складних життєвих обставинах. У таких сім’ях перевіряють умови проживання дітей, проводять профілактичну роботу для попередження подібних випадків у майбутньому та наголошують на неприпустимості насильницьких дій.

Також співробітники поліції інформують постраждалих про їхні права, заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, та розповідають, куди звертатися по допомогу.

“У Чернівцях функціонує прихисток для осіб, які постраждали від домашнього насильства, – зазначає фахівець із соціальної роботи Чернівецького міського центру соціальних служб Галина Ренер-Подоляк. – Там вони можуть перебувати до 10 діб і отримати кваліфіковану психологічну допомогу”.

“Звертаємося до всіх, хто страждає від домашнього насильства: не варто боятися та приховувати свої проблеми. Якщо насильницькі дії не припинити при перших їх проявах, наслідки можуть бути трагічними! Пам’ятайте: коли у вашій родині хтось поводиться агресивно – відразу телефонуйте до поліції за номером 102”, – звертаються у поліції до буковинців.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.