Новини

Тонни допомоги на мільйони гривень передали поліцейські з Буковини в зону бойових дій

266-й день Україна протистоїть повномасштабному вторгненню Росії. У складі сил оборони співробітники поліції виконують службові завдання на передовій, а в тилу – консолідують зусилля правоохоронців і благодійників для допомоги регіонам, постраждалим від збройної агресії РФ.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Як розповів начальник Управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області Володимир Шепенюк, з 24 лютого буковинські поліцейські отримали ще один пріоритетний напрям діяльності – збір і доставка гуманітарної допомоги. За цей час правоохоронці налагодили активну співпрацю з волонтерами та благодійними організаціями й оперативно реагують на запити про потреби захисників, жителів зони бойових дій і переселенців.

“Зараз ми бачимо, що у бійців більш-менш задовільна ситуація з амуніцією, але є інші вкрай нагальні потреби, – розповідає підполковник поліції Володимир Шепенюк. – Як для сил оборони, так і для цивільного населення потрібно багато продуктів харчування та чистої питної води. Крім цього, через обстріли енергетичної системи виникла потреба в альтернативних джерелах енергії – електрогенераторах і зовнішніх акумуляторах (павербанки).

У співпраці з громадською організацією “Справа Кольпінга в Україні” буковинські поліцейські протягом місяця відправили до східних і південних областей України майже 10 гуманітарних вантажів.

Зокрема, це різні продукти харчування для жителів деокупованої Харківщини. Їжу тривалого зберігання та фільтри для очищення води отримали і військовослужбовці в зоні бойових дій. Також передали їм спальні мішки, каремати, теплий одяг, засоби гігієни, термоковдри, ліки та все необхідне для проведення перев’язки.

“Ми знаємо наскільки важливим під час поранення є своєчасне надання допомоги, а тому щоразу намагаємося максимально зібрати захисникам медичні засоби для перев’язки – бандажі, кровоспинні турнікети, бинти, пластирі тощо”, – каже поліцейський.

Так, завдяки доброчинцям нещодавно бійці отримали майже 4 тисячі аптечок з перев’язувальними матеріалами, загальною вартістю понад 2 мільйони гривень.

Неодноразово протягом місяця поліцейські відправляли в зону бойових дій зовнішні акумулятори. Павербанки вже доставили з Чернівців до Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської областей та в Київ.

До підтримки захисників долучаються також українці за кордоном і приватні підприємці. Зокрема, буковинський підприємець Максим Паскарюк передав буржуйки для потреб ГУР і військовослужбовців.

Поліцейські Чернівецької області продовжують посилено нести службу для охорони правопорядку на території регіону, допомоги бійцям на передовій і підтримки цивільного населення. Віримо в нашу перемогу та всіма засобами наближуємо її настання.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.