Новини

Покажуть цікаві експонати: коли відкриють Музей науки у Чернівцях

Відкриття Музею науки у Чернівцях заплановане на 7 грудня.

Про це на пресконференції розповів президент Малої Академії наук Станіслав Довгий.

Відкриття Музею науки відбулося за співпраці Малої академії наук, Чернівецької ОВА, Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної ради.
На облаштування Музею науки не витрачали бюджетні кошти. Для його відкриття організовували художні аукціони, залучали благодійників та спонсорів.

Відкриття музею у Чернівцях було заплановане з 2023 року, але війна змінила плани.

“Після того, як ми відкрили Музей науки у Києві, до мене звернувся голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Ми з ним поспілкувалися вирішили зробити подібний музей у Чернівцях. Загалом планували відкрити Музеї наук у шести містах України. До війни вдалося відкрити лише Музей науки у Маріуполі, який зараз повністю зруйнований. Музей науки у Чернівцях був запланований на 2023 рік, але через війну нам довелося змінити плани. Тож вирішили облаштувати музей у Чернівцях”, – розповів Станіслав Довгий.

У музеї є експонати, які коштують понад десять тисяч доларів. До музею науки привезли 30 експонатів з Одеси, 50 – з Києва. З німецького міста Мангейм подарували виставку оптики. Ці досить дороговартісні експонати надали у Музей науки як гуманітарну допомогу.

Музей науки буде функціонувати на базі Чернівецької Малої академії наук.

“Після війни зробили Музей науки у Львові. І за цей час його відвідали 20 тисяч людей. Переконані, що цей музей буде цікавим і для буковинців. Ми дослідили, що експонати у музеї популярні пів року. Тому вони будуть оновлюватися кожні пів року. Будемо змінювати їх різних виставок міст України”, – сказав Станіслав Довгий.

Наразі вивчають питання вартості екскурсії у Музей науки. Але у Чернівецькій обласній раді переконують, що вартість має бути мінімальною. Пільговики та діти захисників будуть відвідувати заклад безкоштовно.

Після Музею науки у Чернівцях планують відкрити такі ж музеї в Ужгороді, Івано-Франківську, Тернополі.

Також дивіться відео, як виглядає Музей науки у Чернівцях.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.