Новини

У храмі Києво-Печерської лаври славили «рускій мір»: СБУ та Нацполіція розслідують інцидент – відео

У СБУ та Нацполіції вже вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської Лаври – де співали пісень, що вихваляють “рускій мір”.

Як повідомили в Службі безпеки України, ця ситуація не залишиться без відповідної реакції.

“Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на “пробудження матушкі-русі”, мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів”, – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Раніше повідомлялося, що у храмі Всіх святих печерських у Києво-Печерській лаврі, якою користується УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), під час духовних піснеспівів звучало “Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается Матушка – Русь”.

Відповідне відео оприлюднив священник Православної Церкви України Михайло Омелян.

“На території Києво-Печерської Лаври у 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за росію. Який жах! Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все, і – мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших окупованих територіях???” – написав священник.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.