Новини

Як вибрати та де купити дитячі автокрісла?*

Багато сучасних батьків мають власний автотранспорт і активно використовують його. Тому вибір дитячого автокрісла для них не менш важливий, ніж вибір коляски або ліжечка. На що звертати особливу увагу в процесі вибору та які категорії автокрісел бувають? Читайте далі, щоб дізнатися!

Види дитячих автокрісел

Дитячі автокрісла мають бути безпечними, зручними у використанні та практичними. Одним з критеріїв під час їх вибору є вага та вік малюка. Згідно Європейської класифікації за цими параметрами їх поділяють на п’ять таких категорій:

Категорія “0”. Сюди відносять автолюльки, призначені для малюків, які ще не можуть самостійно сидіти. Вікова категорія — 0‒12 місяців, вага — до 10-ти кг.

Категорія “0+”. Сюди відносять бебі-коконі, що призначені для коротких поїздок (не більше 1,5 годин). Вікова категорія — 0‒18 місяців, вага — до 13-ти кг.

Категорія “1”. Сюди відносять конструкції з силовим каркасом та кількома положеннями нахилу. Вікова категорія — 1‒4 роки, вага — до 18-ти кг.

Категорія “2”. Сюди відносять конструкції, що дозволяють використовувати внутрішні та зовнішні ремені. Вікова категорія — 3‒7 років, вага — до 25-ти кг.

Категорія “3”. Сюди відносять сидіння-підкладки та фіксують дитину штатними автомобільними ременями. Вікова категорія — 6‒10 років, вага — до 35-ти кг.

Обираючи дитяче автокрісло, звертайте увагу на наявність маркування “ECE R44/03”, “ECE R44/04 Universal”. Воно свідчить про те, що товар оригінальний, сертифікований, відповідає європейським стандартам безпеки та надається з офіційною гарантією.

На що звернути увагу, купуючи автокрісло для дитини?

Ключова функція автокрісла — забезпечення максимального рівня безпеки малюка під час поїздки та в разі потрапляння в дорожньо-транспортну пригоду. В той же час воно повинно бути:
легким;

простим в установці;

зручним у користуванні;

гіпоалергенним.

Останнє стосується матеріалу, з якого виготовлене крісло або пошитий чохол. Він повинен бути безпечним і не викликати у дитини подразнень або алергічних реакцій. Ще один показник — система кріплення:

Ремені безпеки — мають 3 або 5 точок фіксації та призначені для будь-яких крісел в будь-яких автомобілях;

“Isofix” — виключає перекидання або зміщення дитячого крісла за рахунок жорсткої, надійної фіксації;

“Latch” — дуже легка система, що не передбачає металевої рами, з фіксацією ременями та карабінами.

Кожна з систем має своєї переваги та недоліки. “Latch” дорога, але забезпечує надійну м’яку фіксацію без вібрацій. Ціна ременів найнижча, але вони не здатні забезпечити такий рівень безпеки, як “Latch” або “Isofix”. Остання також дорога, але проста в установці та здатна забезпечити високий рівень захисту навіть під час ДТП.

Широкий асортимент оригінальних дитячих автокрісел представлений в каталозі національній мережі магазинів “ЖЖУК”. Звертайтеся на гарячу лінію (0 800 202-848), сайт (https://zhuk.ua), або в Telegram (https://t.me/zhuk_ua).

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.