Новини

«Вона прожила чудове життя»: не стало багаторічної викладачки та науковиці ЧНУ

Шостого листопада на 80-му році життя перестало битися серце багаторічної викладачки ЧНУ Ніни Володимирівни Котенко.

Про це на своїй фб-сторінці повідомила декан факультету математики та інформатики ЧНУ Ольга Мартинюк, пише molbuk.ua

Ніна Володимирівна Котенко народилася 1 жовтня 1943 року в м. Туринськ Свердловської області.

Майже 50 років її життя було пов’язане з Чернівецьким університетом. У 1962 році вона поступила на математичне відділення фізико-математичного факультету Чернівецького державного університету і навчалася на кафедрі прикладної математики та механіки (ПММ) за спеціальністю “Обчислювальна математика”.

Після закінчення університету в 1967 році відразу розпочала трудову діяльність, залишившись на кафедрі ПММ (тепер кафедра прикладної математики та інформаційних технологій).

Кандидатську дисертацію “Узагальнені динамічні задачі термопружності для масивних тіл” захистила у 1992 році у Куйбишевському державному університеті, науковий керівник – професор Михайло Ленюк.

Її наукові дослідження присвячені розв’язанню зв’язаних і незв’язаних динамічних задач термопружності для масивних тіл в рамках класичної і узагальненої термомеханіки. Вона проводила заняття з вищої математики, методів наближених обчислень, практикуму на ЕОМ і з кодування інформації (спецкурс). Автор 12 навчально-методичних та понад 30 наукових праць. У 1994 році отримала вчене звання доцента кафедри ПММ.

Ніна Володимирівна невтомно працювала на кафедрі до 2010 року, але й після завершення трудової діяльності брала активну участь в житті кафедри та факультету, долучаючись до різних заходів.

“Останні роки я часто зустрічала Ніну Володимирівну на вулицях міста, поруч із її домом, і наші розмови були неймовірно теплі, наповнені гарними спогадами та позитивними емоціями. Я бачила, як вона світиться від щастя, коли згадує події того часу. Вона всією душею завжди вболівала за рідний факультет, тому наші розмови при зустрічі були досить тривалі за часом. Я постійно при цьому хвилювалася, бо в такому віці так довго стояти може бути складно, але все було добре, вона лише посміхалася. Ніна Володимирівна завжди була уважна до різних подій, які ми висвітлювали у мережі інтернет, активно їх коментувала (коментарі були адресні, мали глибокий зміст). Цього буде не вистачати…” – написала Ольга Мартинюк.

Вона додала, що востаннє спілкувалася з Ніною Володимирівною трохи більше місяця тому на її день народження.

“У моїй пам’яті Ніна Володимирівна залишиться такою, якою я її бачила востаннє – зі щасливими очима, впевненим поглядом, в якому чітко можна було прочитати – я прожила чудове життя. Світлий, добрий спомин про Ніну Володимирівну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав”, – зазначила Ольга Мартинюк.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.