Новини

Об’єднання двох парків у Чернівцях: хто очолив парк Шевченка та що буде з директором «Жовтневого»

У другій половині жовтня новою директоркою Центрального парку культури та відпочинку імені Т. Шевченка (відтепер – Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка) стала Марта Шумілова-Лисякова. На цій посаді вона замінила попереднього директора Юрія Венгринюка, який із весни був виконувачем обов’язків очільника парку.

Про це на своєму брифінгу розповів Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Зокрема, контракт із попереднім керівником парку імені Т. Шевченка Юрієм Венгринюком завершився ще у березні. З того часу через неможливість проведення конкурсу він був виконувачем обов’язків. Нещодавно директоркою парку стала Марта Шумілова-Лисякова. Її обрали відповідно до визначених критеріїв – зокрема, стаж роботи у галузі культури не менше 3 років, сказав міський голова.

“Ми шукали людину, яка зможе гідно очолити колектив парку. Марта Шумілова працювала уже декілька років у Центральному палаці культури. Від колег чули про неї виключно позитивні відгуки. Адже вона не лише працівник культури, а й відома волонтерка, активістка. І я впевнений, що їй вдасться змінити парк”, – висловив переконання Клічук.

А оскільки парк “Жовтневий” приєднали до парку імені Т. Шевченка, то Юрій Воронка, який досі очолював парк “Жовтневий”, більше не буде його директором. Адже з січня такого окремого об’єкта, як парк “Жовтневий”, у галузі культури не буде, сказав мер.

Роман Клічук переконаний, що рішення щодо об’єднання парків є правильним. Тому що господарські роботи в парках, на його думку, не мають бути у віданні управління культури.

“Вважаю, що управління культури не має відповідати за озеленення, прибирання парків, квіти, траву і так далі. Це не властиві йому функції. Ми хочемо, щоби там акцентували увагу на культурних заходах. Тому йшлося про об’єднання парків виключно в сфері культури. У керуванні управління культури залишається Літній театр, гойдалки. А все інше ми з нового року передали на управління Зелентресту. Так навіть значно зручніше інвестувати в якусь техніку для Зелентресту. Тобто це просто було управлінське рішення, а не те, що я читав в інтернеті”, – зазначив Клічук.

Раніше повідомлялося, що депутати Чернівецької міськради під час сесійного засідання 13 жовтня підтримали рішення про об’єднання комунального підприємства “Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка” з парком “Жовтневий”.

Водночас директор парку “Жовтневий” Юрій Воронка назвав таке рішення “спробою розвалити кримінальні провадження та прибрати незручного директора”.

Що передбачає рішення:

– Перейменувати комунальне підприємство “Центральний парк культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка” у комунальне підприємство “Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка”.

– Реорганізувати комунальне підприємство “Парк Жовтневий” шляхом приєднання його до комунального підприємства “Центр культури та дозвілля імені Тараса Шевченка”.

– Встановити, що в результаті реорганізації, майно, майнові та немайнові права та обов’язки КП “Парк Жовтневий” переходять до КП “Центр культури та дозвілля ім. Т. Шевченка”.

– Визначити з 01 січня 2023 року Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт відповідальним за благоустрій (утримання та ремонт) територій Центрального парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка та парку Жовтневого.

– Департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради спільно з фінансовим управлінням міської ради обсяг видатків на благоустрій парків визначати щороку при формуванні бюджету Чернівецької міської територіальної громади, виходячи з фінансових можливостей.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.