Новини

Чернівчанам обіцяють «справедливі» графіки відключення світла: щоби не страждали одні і ті ж

З початку наступного тижня мешканці Чернівці чітко знатимуть, коли які вулиці відключають від електроенергії. А також періоди обмеження електрики розподілять порівну між різними мікрорайонами Чернівців, щоби не відключали лише один і той же район міста, а інший – взагалі ні.

Про це на брифінгу 28 жовтня повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

За словами мера, тривалість відключення світла не перевищуватиме 4 годин.

“Обленерго вже оприлюднило графік обмежень електрики, це 10 черг. У перші дні ці відключення відбувалися в критичному режимі. Ніхто, в тому числі й мерія, не знала, яку вказівку дали з Києва. Тобто вони просто могли без пояснень вимкнути від електроживлення, до прикладу, 5 і 7 черги.

Проте вчора (27 жовтня – ред.) на спільній зустрічі з “Чернівціобленерго” та “Укренерго” ухвалили рішення про затверджений графік. Гадаю, з понеділка буде чітко вказано, які вулиці, коли та на який час будуть відключати. І щоби не було так, як у перший день, що деякі райони страждали і їх відключали на тривалий період. Тобто є умова, що відключатимуть на 4 години. І якщо один мікрорайон відключають, то наступного дня обмежують уже інший. Щоби не вийшло так, що по кілька разів на день позбавляють електроенергії один і той же район”, – зазначив Клічук.

Мер також закликав мешканців міста економити електроенергію.

“Прошу ще раз усіх економно ставитися до витрат електроенергії у цей важкий період”, – додав міський голова.

Раніше повідомлялося, що з 25 жовтня на Буковині запровадили графіки стабілізаційних відключень електроенергії. З наступного дня Чернівціобленерго почало публікувати приблизні графіки стабілізаційних відключень. Їх можна переглянути на сайті Чернівціобленерго.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.