Новини

Пінополістирол: що це за матеріал і де його застосовують?*

Сучасним матеріалом, який знаходить собі застосування в різних сферах економіки і господарської діяльності є пінополістирол. Йому притаманні нетоксичніть, екологічність, властивість не пропускати зовні на вулицю тепло та стримувати, знижувати гучність сильних зовнішніх звуків. Плити цього матеріалу широко застосовують в будівництві при зведені будинків, в тому числі і багатоповерхових, споруд різного призначення, конструкцій.

Особливості виготовлення

Для його виробництва використовується похідний хімічних матеріал – полістирол. Потрібний будівельний матеріал утворюється за рахунок наповнення газом гранул стиролу. Після чого, отриману масу нагрівають і від цього вона збільшується в об’ємі, гранули що її утворюють спікаються. В результаті отримуємо пінополістирол, яких має низьку теплопровідність та стійкість до вагових навантажень і механічного впливу.

Властивості та характеристики пінополістиролу

Проникнення вологи в гранули повністю виключено, вона може потрапляти тільки в середовище між ними, в структуру матеріалу.

Має не високу пластичність. Матеріал вирізняється крихкістю та ламкістю.

Високі теплоізоляційні властивості. Вищі ніж у мінеральної вати та інших використовуваних у будівництві утеплювачів.

Низька світло пропускна властивість. Тільки 20 % променів сонця проходять крізь матеріал.

Хімічна інертність до цілого спектру хімічних речовин, з якими матеріал може взаємодіяти після монтажу. Так, це кислотні та лужні розчини, цементні та спиртові суміші, інші агресивні хімічні речовини.

Пінополістирол є повністю екологічно безпечним матеріалом. Він не впливає негативно на здоров’я людини, не викликає алергічних реакцій.

Напрямки використання пінополістиролу
Його властивості та технічні характеристики забезпечують можливість використання в різних сферах економіки, при створенні різних споруд і конструкцій, а також елементів будинків. Так безпосередньо його використовують для:
утеплення опалубки, фундаментних основ, стін, простінків, фасадів будівель;

захисту покриття автошляхів, від негативної руйнуючої дії морозів та низьких температур. Він упереджує та не допускає промерзання ґрунту та його спучування;

створення світло пропускних прорізів у теплицях і парниках, різних приміщеннях технічного комерційного призначення;

ізоляції комунікацій під час облаштування трубопровідних систем та інженерних конструкцій;

виробництва морозильних та холодильних камер і таке інше.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.