Новини

“Для мене це стало подивом”: Кулеба прокоментував відставку Елізабет Трасс

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував відставку Елізабет Трасс з посади прем’єр-міністра Великої Британії.

Про це Кулеба повідомив в ефірі телемарафону.

Глава МЗС переконаний, що рівень підтримки Великої Британії не зміниться у зв’язку з відставкою Трасс.

“Перебоїв з підтримкою не буде. Безумовно, це дуже драматична історія… Вона дуже сильний і амбітний лідер, але ми живемо у такому світі, у якому почали відбуватися такі речі, які ще рік тому просто не були можливими”, – сказав Кулеба.

Глава МЗС додав, що точно не знає причин відставки Трасс.

“Для мене самого це стало подивом, оскільки я знаю її характер. Ми працювали разом. Я думаю, що склалися якісь внутрішньопартійні баланси, які спонукали її ухвалити це рішення”, – припустив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс під час виступу на Даунінг-стріт заявила, що йде у відставку. На посаді очільниці уряду Британії вона пробула лише 44 дні, що є найкоротшим терміном в історії країни. За інформацією британських ЗМІ, причинами її відставки стала радикальна податкова реформа, яка спричинила хаос в економіці, обвалила фунт стерлінгів та не знайшла підтримки серед бізнесу країни. Саме через провал цієї реформи напередодні було звільнено міністра фінансів Квасі Квартенґа.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.