Новини

У схемі поліцейський і працівники військкомату: на Буковині ДБР розслідує “заробітки” на відстрочці від мобілізації

На Буковині викрито злочинну схему, за якою чоловікам сприяли в ухиленні від служби у війську за хабарі.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито групу осіб, серед яких працівник поліції, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації на військову службу (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, особи налагодили схему незаконного збагачення від сприяння чоловікам призовного віку в одержанні документів про тимчасову непридатність до військової служби в Збройних Силах України та відстрочку від мобілізації. За отримання офіційних документів та можливість із ними безперешкодно перетинати державний кордон військовозобов’язані платили по 2 500 доларів США з особи.

Неправомірні кошти від громадян одержував працівник поліції. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.
За результатами санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного, вилучено майже 13 000 євро та 9 000 доларів США.

Наразі слідство встановлює можливу причетність працівників одного з районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки до незаконної схеми ухилення від призову. Проведено необхідні обшуки, вилучено документацію та грошові кошти.

Досудове розслідування вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці)
Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького управління ДВБ НП України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.