Новини

Окуляри для дітей: з якого матеріалу обрати й де купити в Чернівцях?*

Коли востаннє ви перевіряли зір своїм малюкам? Уже впродовж кількох років лікарі-офтальмологи дедалі більше наголошують, що через надмірне користування гаджетами до 2050 року майже 50% населення світу страждатиме на короткозорість. Діти – не виняток, навіть навпаки вони під більшою загрозою, оскільки з раннього віку дивляться мультики та грають ігри на смартфонах і планшетах. Через що здоров’я їхніх очей значно погіршується. Так, за статистикою ВООЗ, кожна двадцята дитина дошкільного віку і кожен четвертий школяр мають проблеми із зором. Короткозорість, далекозорість, астигматизм, міопія, відшарування сітківки – найбільш поширені захворювання. Але якщо помітити проблему на ранніх стадіях, серйозно підійти до лікування та вчасно почати носити окуляри, прогресування хвороб можна уникнути. Як помітити відхилення зору в дітей і як правильно підібрати для них засоби корекції, нам розповіли у салоні Cristals Optic.

Регулярні огляди – запорука вчасного виявлення проблеми
– Поганий зір у дітей – гостра проблема в сучасному суспільстві. І найчастіше вона зумовлена несвоєчасною діагностикою. Якщо ж регулярно перевіряти здоров’я очей дитини і при перших порушеннях звертатися до офтальмолога, багатьох проблем можна уникнути, – пояснює лікар салону Cristals Optic. – Батькам варто зрозуміти, що добрий зір – це про комфорт і повноцінний розвиток малюків. Найбільш поширеними симптомами порушень функцій очей є: головний біль, світлобоязнь, сльозотеча, примружування, швидка втома, почервоніння, читання на дуже близькій відстані. І якщо ви помітили один з цих симптомів потрібно негайно показатися спеціалісту. Що стосується регулярності проведення діагностики, то вперше відвести дитину до офтальмолога потрібно в три місяці, щоб виключити вроджені патології. Пізніше – із трьох років – огляди повинні стати систематичними – раз у рік. Дотримання такого простого правила дозволить вирішити проблему із зором найбільш безпечним і швидким методом. Адже лікування буде на початкових стадіях просте й не вимагає оперування.

Стильні окуляри = добра самооцінка
– На щастя, час, коли дітей цькували за поганий зір, називаючи “очкариками”, минув. Тепер усі дітки навпаки ж хочуть вирізнятися від колективу якимись особливими аксесуарами. Тому нині окуляри є стильним доповненням образу. Головне правило у їхній покупці – дати дитині можливість самостійно обрати модель, колір, форму та розмір, адже саме вона їх носитиме, – розповідають у Cristals Optic. – Звісно, є ряд технічних характеристик, на які обов’язково повинні звертати батьки:

1. Обирайте добротний матеріал оправи та гіпоалергенні лінзи. Ми пропонуємо для дітей силіконові, металеві та пластикові оправи, які характеризуються високою якістю, атравматичністю, міцністю. Від мінеральних лінз краще відмовитися, адже скло є небезпечним для дітей.

2. Для більшого комфорту та безпеки краще вибирати моделі з гнучкими завушниками, які міцно триматимуться на голові.

3. Краще надавати перевагу окулярам із широким світловим прорізом. Чим вужчим він буде, тим дискомфортніше буде дитині підіймати голову вгору-вниз.

4. Оправа не повинна виступати з скроні та бути ширшою за лице дитини.

5. Бажано, щоб лінзи мали додатковий захист від ультрафіолетового випромінювання, адже очі дітей значно вразливіші до сонячних променів, ніж у дорослих.

Щоб придбання окулярів було простішим і швидшим, краще звертатися в професійні салони, де працюють кваліфіковані консультанти, а на місці постійно є офтальмолог. Фахівець у Cristals Optic здійснить точну діагностику, випише рецепт на окуляри, за яким консультанти порекомендують справді якісні й доступні вироби, які точно сподобається маленьким модникам і пасуватимуть до форми їхнього обличчя.

Нагадаємо, у салоні постійно діє знижка 20% на оправи для військовослужбовців і літніх людей!

Адреса: м. Чернівці, вул. Ентузіастів, 2-з
Т.: 0961668924
Іnstagram: cristals_optic

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.